Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-csípős csirke

Édes-csípős csirke
Édes-csípős csirke
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet olvastam, de ott úgy volt, hogy külön-külön kenegették be a csirkét az "alkatrészekkel", én egy pácot csináltam belőle!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat jól megmossuk, és ha van még rajta "tollpihe", akkor azt leszedjük róla, a combokat jól megmossuk, és leszedjük a bőrét, majd ismét jól megmossuk a csirkéket.
  2. Fogjuk, sóval és borsal bekenjük őket.
  3. A mézet, az erőspista és a ketchupot összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkéket. A maradékot ráöntjük.
  4. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük őket.
  5. Alufóliával letakarjuk, és 30 percig puhítjuk őket, majd leszedjük a fóliát, és 15 percig még pirítjuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 600
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes-erős pistás pácban sült csirke, mézes-csípős csirkeszárny és -comb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-03-24 20:01

Kedves Klári!
Nagyon szepen koszonom a pozitiv hozzaszolast, es igazan orulok, hogy sikere lett a receptemnek! Sokszor probalok kitalalni valami mast, vagy mint ahogy itt volt, hogy az eredeti receptet kisse atvarrialom valahogy!
Remelem , hogy ha keszitesz meg a receptjeim kozul valamit, akkor el fogja nyerni a tetszesedet, illetve azoket akik elfogyasztjak!
Tovabbi kellemes hetveget:Moni

P.Klára
P.Klára Sat, 2012-03-24 19:42

Kedves Móni, elkészítettem - és nagyon finomra sikeredett. Mivel kisgyerek is eszik velünk, Édes Anna krémet raktam bele erőspista helyett. Nekem eddig a csirkeszárny nem nagyon létezett, de így olyan finom puhára párolódott-sült, hogy máskor is elkészítem. A maradék szószból kevertem a törtkrumplira, így szép is volt, ízletes is. Majd sort kerítek más receptjeidre is. Üdv.:Klári

635
csirkeszárny 8 db
csirke felsőcomb 4 db
méz 4 ek
csípős paprikakrém 3 ek
ketchup 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint