Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes, foszlós kenyér

Édes, foszlós kenyér
Édes, foszlós kenyér
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Foszlós, puha és édes, kalácsszerű. Mi dupla adaggal szoktuk csinálni, hamar elfogy. Sok-sok lekvárral a tetején fogyasszuk! 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót egy robotgépbe öntünk, kivéve a vajat. Addig keverjük, amíg le nem válik a tészta a faltól, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  2. Addig dolgoztatjuk, amíg egyneművé nem válik a tészta, ezt úgy is ellenőrizhetjük, hogy szétfeszítünk egy darabot belőle, és az hártyaszerűvé válik, nem szakad el. Ehhez kb. 20 perc kell.
  3. Szobahőmérsékleten a 2.5-szeresére kelesztjük.
  4. Kissé meggyúrjuk, és három részre osztjuk a tésztát. 30 cm hosszú, kenyérsütőforma-szélességű téglalapokat nyújtunk belőlük, feltekerjük. Beletesszük a kenyérformába.
  5. Megvárjuk, míg feljön a kenyérforma 8/10 - 9/10 részéig.
  6. Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  7. Hidegen szeleteljük!
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 19.5x12x11 cm
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 443
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Parfait

Mióta szakács: 2020.05.04.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

japán kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

325
kenyérliszt BL80 28 dkg
tej 1.2 dl
tejpor 15 g
tojás 1 db
cukor 45 g
2 g
instant élesztő 4 g
vaj 30 g