Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes gyümölcsös réteskosárka

Édes gyümölcsös réteskosárka
Édes gyümölcsös réteskosárka
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kosárka készítő hangulatomban próbálgattam az ízeket. Ezt bátran merem ajánlani diétázó, fogyókúrázó társainknak is. Hasznosnak gondolnám egy válogatós gyermek vitaminbevitelére tett próbálkozásnál. Nem utolsó sorban villámgyors vendégkínáló. Mire kigondoljuk, szinte már el is készült.

hozzávalók / 12 adag

A rétestésztához (12 db kosárkához)

A töltelékhez

  • 350 ml gyümölcsjoghurt (vagy natúr joghurt és 1 cs főzés nélküli vanília puding)
  • 6 közepes db füge (vagy bármilyen idény gyümölcs, friss vagy mélyhűtött)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rétestésztát elkészíthetjük házilag (mint itt), vagy a boltiból vágunk 10x10 cm-es kockákat, minden lapot megkenünk olvasztott vajjal, 2-3 lapot egymásra teszünk elforgatva (csillagalakban), és muffinformába nyomkodjuk, hogy kosárka formája legyen.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen (alul-felül sütésnél: 200 fokon) 15 perc alatt pirosra sütjük.
  3. Amennyiben a joghurt-vaníliapuding kombót választottuk, akkor ezeket egyesítjük egy robotgép segítségevel. Ha nem, akkor a már kész, sűrű joghurtot belekanalazzuk a kosárkákba, és a tetejére ültetjük a kedvünkre való gyümölcsöt. 
  4. Esetleg megkoronázhatjuk egy kis finoman szitált porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x2 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 477
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsjoghurtos kosárka, gyümölcskosár pudingkrémmel, gyümölcsös kosárkák réteslapból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

145
rétesliszt 20 dkg
víz 90 ml
kacsazsír 1.5 ek
almaecet 1 tk
1 csipet
tojás 1 db
gyümölcsjoghurt 350 ml
füge 6 közepes db