Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes habos kapros túrós lepény

Édes habos kapros túrós lepény
Édes habos kapros túrós lepény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta a fejembe motoszkált ez a finom lepény. És a túró tölteléke igazán könnyű, omlós, habos. A kapor különleges jellegzetes ízt adott neki.

hozzávalók / 5 adag

tészta

töltelék

ajánlat

Ezt a lepénytésztát más töltelékkel is szoktam készíteni. pl: barackosan, szilvásan.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Felfuttatjuk a langyos, cukros, vizes tejben az élesztőt. A lisztet a tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, sót és a felfuttatott élesztőt. Bedagasztjuk. 30 percig pihentetjük a konyharuhával letakart tésztát.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket.
  3. A megkelt tésztát a gyúródeszkára tesszük, és átgyúrjuk. Kisodorjuk, és kivajazott tepsibe tesszük. Ráöntjük a kapros túrós tölteléket. Elegyengetjük rajta.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, 200 fokon 20 percig sütjük. Majd letesszük 180 fokra, és még sütjük 10 percig. De sütőtől is függ. Hurkapálcika próbával nézzük, mikor készül el.

töltelék

  1. 3 tojást különválasztjuk, a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a túrót.
  2. A megmosott kaprot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a túróhoz. 1 citrom reszelt héját, tejfölt is hozzáadunk. 1 csomag vanília cukort is teszünk bele.
  3. A tojásfehérjét 1 kanál porcukorral kemény habbá verjük, és a mindezzel összekeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 444
elküldve: 4
receptkönyvben: 118
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny, Nádudvari túrós finomságok receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros túrós pite, túrós szelet, túrókocka kaprosan

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bíró Ágnes
Bíró Ágnes Sat, 2016-05-14 10:52

Elkészítettem de a tésztája inkább kenyér tésztára hasonlít,pizzának jobb lenne.Nekem nagyobb tepsibe kellett sütnöm mert amúgy túl vastag lett volna.A töltelék finom.Legközelebb más tésztával csinálom!

magyors
magyors Wed, 2014-07-30 09:37

Kedves Smaragd konyha!

Lemértem a tepsit, 24x39 cm, de az én tésztám úgy nézett ki, hogy 5, 5 cm a tészta, 0,5 cm a töltelék. Picivel nagyobb az én tepsim ezek szerint, és ennyit jelent. De mindegy, mert az íze kiváló, a tésztáját kalácsként fogom most megsütni! :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2014-07-11 19:15

Kedves Smaragd!
Ezt a finomságot mi kapros-túros prószaként ismerjük. Mivel ősidők óta nem sütöttem és annyira kívánatos a képen, hogy el fogom készíteni a receptedet.
Üdvözlettel: Andi

Gitta73
Gitta73 Tue, 2014-07-08 20:03

nagyon guszta!! elkészítem majd... a bögre az mekkora kb? 2,5; 3 dl-es? Esetleg dekában megadva is jó. :) Köszönöm szépen!

713
finomliszt 3 bögre
élesztő 2 dkg
tojás 1 db
vaj 5 dkg
1 kávéskanál
tej 1.5 dl
víz 1 dl
tehéntúró 0.5 kg
tojás 3 db
kapor 5 szál
porcukor 3 púpozott ek
tejföl 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert