Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes kelt lepény

Édes kelt lepény
Édes kelt lepény
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tv-ben láttam ezt a receptet, és nagyon megtetszett, így egy tartalmasabb leves (pl. babgulyás) után megsütöttem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A feltéthez

A morzsához

ajánlat

Nagyom finom és laktató sütemény, bármikor elkészíthető. A morzsához valókból lehet dupla adagot is készíteni, aki vastagabra szeretné a tészta tetejét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben a cukorral megfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, a tojással, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és az olvasztott margarinnal tésztává gyúrjuk, és 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük.
  2. Ha megkelt, tepsibe nyomkodjuk, és megkenjük a következő krémmel: 1 tojást 1 evőkanál tejszínnel és csipet fahéjjal összekeverjük.
  3. A tejszínes krémet idény gyümölccsel rakjuk ki.
  4. Tetejére a morzsához valókat összemorzsoljuk, és a tésztán egyenletesen elosztjuk.
  5. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 118
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó79

Mióta szakács: 2010.08.27.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös lepény, morzsás lepény, gyümölcsös kelt lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

568
finomliszt 40 dkg
cukor 5 dkg
instant élesztő 0.5 tasak
tej 125 ml
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 tk
margarin 5 dkg
meggy 20 dkg
tojás 1 db
habtejszín 10 ml
fahéj 1 csipet
finomliszt 5 dkg
sütőpor 1 tk
margarin 5 dkg
dió 5 dkg
cukor 2 ek