Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes krumplis pogácsa

Édes krumplis pogácsa
Édes krumplis pogácsa
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem emlékszem, honnan származik ez a recept, de egy időben anyukám sokszor sütött ilyet, majd valahogy mindig elmaradt, most eszembe jutott, hogy sütni kéne újra. Finom, puha, nekem ebből az adagból 70 pogácsa lett.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, majd áttörjük.
  2. Amikor épp hogy langyos, rátesszük a liszt felét, mélyedést alakítunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk rá pici cukrot és langyos vizet.
  3. Amikor megkel, hozzáadjük a sót, cukrot, olajat és a többi lisztet jól kidolgozzuk (ha szükséges, adhatunk még hozzá lisztet, én ennyi liszttel készítettem), 30 percet pihentetjük, majd liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtjuk.
  4. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, még 15 percig kelesztjük.
  5. Sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 352
elküldve: 4
receptkönyvben: 260
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

krumplis pogácsa, édes krumplis pogi, pogácsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zeparr
zeparr Fri, 2012-12-14 12:11

Megsütöttem teljes kiőrlésű lisztből, olaj helyett margarinnal (az volt itthon), így is nagyon finom lett! Legközelebb kipróbálom olajjal is, kíváncsi vagyok, változtat-e az ízén vagy az állagán.
Ja, és nem tudom, hogy a liszt volt-e az oka vagy a krumpli, de nekem kb. kétszer annyi lisztet vett fel, mint amit a recept ír.

retekszisz
retekszisz Tue, 2012-03-13 09:03

Nagyon finom lett és ráadásul nagyanyám krumplis pogácsájának az íze köszönt vissza.

768
burgonya 1 kg
finomliszt 70 dkg
élesztő 2 dkg
1 kk
cukor 5 ek
napraforgó olaj 7 ek