Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes lasagne vaníliás túróval

Édes lasagne vaníliás túróval
Édes lasagne vaníliás túróval
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tartalmasabb leves után másodikként vagy desszertként. A héten lasagne-t sütöttem, és 2 lap (22x15 cm) megmaradt. A lapokból levágtam egy-egy 22x5 cm-es sávot, ez lett a lasagne középső tésztarétege.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 22x10x6 cm-es tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. A mandarinkonzervet leszűrjük.
  2. A vajat a cukorral krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojást, a citromhéjat és levet. A végen hozzákeverjük a túrót és a vaníliapudingot.
  3. A tűzállóforma alját kevés vaníliás túróval kikenjük, ráhelyezzük az egyik lasagnelapot, megkenjük a túró 1/3-ával, megszórjuk a mandarin felével, ismét lasagne, túró, mandarin, rá az utolsó lasagnelap, amelyet megkenünk a maradék vaníliás túróval, és a mandulapehellyel megszórjuk.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 226
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lasagne édesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

827
lasagne tészta 85 g
vaj 60 g
cukor 60 g
tojás 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 ek
tehéntúró 250 g
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
mandarin 80 g
mandulapehely 20 g