Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes mézes pörkölt

Édes mézes pörkölt
Édes mézes pörkölt
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Juci (Strawberry) mézes-mázos oldalasát nagyon megszerettük. Egy hasonló ízvilágot szerettem volna összehozni, csak egy kicsit másképp. Ezúton is köszönet Jucinak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nokedlivel nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, majd beletesszük a fűszereket.
  2. Ezután mehet bele a felkockázott hús. Jól megkeverjük, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
  3. Kb. fél óráig pároljuk a húst lassú tűzön. (Fontos! A pörköltet soha ne öntsük fel vízzel, a hús elég levet enged, ha kis lángon készítjük.)
  4. Hozzáadjuk a mézet, mustárt, szójaszószt és chilit, ha kell, kicsit megsózzuk.
  5. Készre főzzük, ha szükséges, beleszórunk egy kis étkezési keményítőt. Ettől selymesebb, sűrűbb lesz.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 926
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes-mustáros pörkölt, édes-csípős pörkölt, mézes-chilis pörkölt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-08-14 12:38

Nahááááááááááááát :))))) Látod, elmegyek nyaralni és ezek történnek:))))) Köszönöm, h. említést tettél rólam, igazán megtisztelő. Biztos nagyon finom, ki fogom próbálni. Ja, és ugye mondtam, hogy arról az oldalasról nem lehet lekattanni? Idén nyáron már harmadjára készítettem, de szerintem lesz még negyedik is. :)

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-08-14 12:45

Nekem már bent van a sütőben!:))))) (mivel most nem tudom kint sütni)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-07-27 21:54

Kedves Bia!Akkor esetleg jó a piros chilipehely, adagoló,szórófejes kiszerelésben is??Éva-Anyóca
Mert az van.

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-07-27 21:24

Kedves Éva-Anyóca!Bármilyen csípős jó lehet bele,ha nincs tabasco.Pennyben néha kapható csiliszósz,(vifon) vagy száraz csilipaprika őrlemény,ízlés szerint.

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-07-27 20:45

Kedves Bogi ! Ezt kifogom próbálni . Majd írok milyen lett . Puszi Edit

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-07-27 21:25

Kedves Edit gondoltam hogy ez neked tetszeni fog!Nem fogsz csalódni.:)))

493
sertéscomb 80 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
mangalica zsír 2 ek
méz 2 ek
mustár 2 ek
szójaszósz 0.5 teáskanál
tabasco szósz 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint