Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes paprikás kifli

Édes paprikás kifli
Édes paprikás kifli
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy hallottam egyszer, hogy a kelt tésztába szórt pirospaprika cukorral olyan, mint a lekvár... tényleg... nem csalódtam, nagyon pikáns ízvilág!

hozzávalók / 8 adag

  • 15 g friss élesztő
  • 1.5 dl langyos tej
  • 20 g cukor (5 g cukor, többi cukorhelyettesítő is lehet)
  • 300 g finomliszt (nálam lisztkeverék kelt tésztához, főleg zabliszt, fehér tönkölyliszt...)
  • 30 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál
  • 4 ek fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • 8 ek cukor (ízlés szerint, a szóráshoz)
  • 30 g vaj (csurgatáshoz)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben, kicsi cukorral (kb. 5 g) felfuttatjuk.
  2. Addig a lisztet kimérjük (átszitáljuk) egy tálba, a sóval összekeverjük. Csinálunk egy kis mélyedést a liszt közepébe, és a tojást, élesztős tejet, a maradék cukrot és a vajat a mélyedésbe helyezzük. Kézzel dagasztjuk, majd amikor már nem ragad a tészta az edény falához, akkor egy pici liszttel megszórjuk (akár egy kicsit ki is olajozhatjuk az edény falát).
  3. Meleg helyre tesszük, majd kelesztjük kb. 45 percig.
  4. 45 perc után egy kilisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk pirospaprikával, annyival, amennyi ellepi a tésztát, majd megszórjuk vastagon cukorral (vagy cukorhelyettesítővel).
  5. Valamennyi olvasztott vajjal megcsurgatjuk a tésztát, és felvágjuk 8 egyenlő háromszögre.
  6. A háromszögeket feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd hagyjuk még 20 percet meleg helyen állni. Mielőtt sütőbe tesszük a tepsit, megkenjük a kiflik tetejét felvert tojással (vagy tejjel, ha nem akarunk felütni még egy tojást).
  7. Nem előmelegített sütőbe tesszük (addig is kel, ameddig majd melegszik a sütő), 170 °C-on kb. 30 perc alatt megsütjük (felmelegedés után 30 perc).
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 518
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sós-édes kifli, pirospaprikás kifli, édes pirospaprikás kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

268
friss élesztő 15 g
tej 1.5 dl
cukor 20 g
finomliszt 300 g
vaj 30 g
tojás 1 db
1 kávéskanál
fűszerpaprika 4 ek
cukor 8 ek
vaj 30 g