Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes rántott palacsinták kalácsbundában

Édes rántott palacsinták kalácsbundában
Édes rántott palacsinták kalácsbundában
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen tölteléket használhatunk hozzá. Nálunk a túrós és a mákos a favorit, de ettük már lekváros-mogyoróvajas töltelékkel is. 2-3 darabnál többet nem nagyon lehet megenni! Viszont nagyon-nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A palacsinta tésztához

A rántott palacsintához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót egy tojással, a 2 csomag vaníliás cukorral, egy evőkanál búzadarával és ízlés szerint cukorral összetörjük, kikeverjük, és hagyjuk pihenni a hűtőben.
  2. A kalácsot két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és alacsony lángon sütőben kiszárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk, kevés fahéjjal ízesítjük.
  3. A palacsinták közepére terítjük a töltelékeket figyelve, hogy a szélén és az alján kb. 2-3 cm hely maradjon, a tetején ennek kb. a másfélszerese.
  4. Feltekerjük a palacsintákat, és panírozzuk zsemlemorzsa helyett a kalácsmorzsát használva.
  5. Forró olajban hirtelen kisütjük. Vigyázat, a kalácsmorzsa hamar megég!
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 173
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

chefcat

Mióta szakács: 2011.10.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás palacsinta, túrós palacsinta kalácsmorzsa köntösben, bundázott palacsinta túróval töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1801
finomliszt 125 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 20 g
1 csipet
tej 250 ml
vaj 40 g
napraforgó olaj 6 teáskanál
tehéntúró 25 dkg
mák 15 dkg
lekvár/ dzsem 1 ek
kalács 25 dkg
tojás 3 db
tej 0.5 dl
finomliszt 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 2 csomag
búzadara 1 evőkanál
cukor 1 ek
napraforgó olaj 4 dl