Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú csirke ahogy Márti készíti

Édes-savanyú csirke ahogy Márti készíti
Édes-savanyú csirke ahogy Márti készíti
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a kínai ételeket, és itt az oldalon már többet is kipróbáltam. Ez  a recept egy nagyon régi újságból való, sokszor elkészítettem, és mindig isteni lett. Persze a hozzávalókon itt-ott lehet változtatni, lehet többet-kevesebbet bele rakni. Azt hiszem a gombát kihagytam, az is mehet bele, bármilyen féle-fajta. Meg káposzta, kínai kel, bambuszrügy...  A puding próbája, az evés!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk. Hozzáadunk 1 ek szójaszószt és a rizslisztet.
  2. A sárgarépát, uborkát, pórét vékonyra (gyufára) vágjuk, a paprikákat kockára. Az ananászt is kockázzuk.
  3. Egy serpenyőben 2 ek olajon a húst 3-4 percig pirítjuk. Egy másik serpenyőben a maradék olajon a reszelt gyömbért, és az apróra zúzott fokhagymát pirítjuk, majd hozzáadjuk a pórét, 1 perc múlva a sárgarépát, uborkát, ananászt. Pirítjuk együtt, de ropogós maradjon!
  4. A mártáshoz a mézet, a ketchupot, ecetet, ananászlét a keményítővel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. A zöldségekhez keverjük a húst, és a mártással összeforraljuk.
  6. Párolt rizzsel, sült tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 075
elküldve: 3
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kínai édes-savanyú, csirkehús édes-savanyú mártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

352
csirkemell filé 2 db
szójaszósz 2 ek
rizsliszt 2 evőkanál
sárgarépa 10 dkg
kígyóuborka 10 dkg
póréhagyma 0.5 db
zöld kaliforniai paprika 0.5 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
gyömbér 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
ananász 20 dkg
napraforgó olaj 4 ek
méz 2 ek
ketchup 3 ek
fehérborecet 4 ek
étkezési keményítő 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ananászlé 1 dl