Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú csirke ananásszal

Édes-savanyú csirke ananásszal
Édes-savanyú csirke ananásszal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Új városba költöztem és még nem találtam jó kínai éttermet. A konzerv édes - savanyút pedig nem szeretem....

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászt félbe vágjuk, kiszedjük a belsejét és a gyümölcshúst kockákra vágjuk.
  2. A hagymát apróra, a paprikát kisebb kockákra, a húst pedig csíkokra vágjuk.
  3. A ketchupot az ecettel, szójaszósszal, valamint a cukorral egy kis tálkában elkeverjük.
  4. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a kockára vágott csirkehúst megpirítjuk benne.
  5. Hozzáadjuk a hagymát, az ananászt és a paprikát.
  6. Mikor minden megpuhult, kicsit megpirult, hozzáadjuk az elkészített ketchupos szószt.
  7. Összeforraljuk a raguval.
  8. Ha túl híg, kemenyítővel segítünk rajta.
  9. Összekeverjük a rizzsel, és betöltjük az ananászba.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 507
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nelly

Mióta szakács: 2011.04.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes-savanyú csirke ananásszal saját héjában, kínai édes-savanyú csirke, ananászos-édes-savanyú csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tulipán
Tulipán / Tulipán Mon, 2013-09-16 20:47

Elég érdekes ez a recept a vegák között. Lehet, szólni kellene annak, aki besorolta a receptet.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2013-09-16 22:07

Kedves Tulipán!
Javítottuk, elnézést a hibáért és köszönjük az észrevételt!
További kellemes sütés-főzést!
Kata

982
csirkemell filé 40 dkg
ananász 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
sárga kaliforniai paprika 1 db
almaecet 2 ek
ketchup 3 ek
szójaszósz 2 ek
cukor 5 ek
1 csipet
kukoricakeményítő 1 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
rizs 15 dkg