Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú csirke Évi nénitől

Édes-savanyú csirke Évi nénitől
Édes-savanyú csirke Évi nénitől
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő háziasszony koromban nagy előszeretettel vásároltam az üveges, kész mártásokat. Most már úgy gondoltam, nem lehet olyan nagy ördöngösség elkészíteni. Valóban nem volt az. Ha már össze vannak vágva a hozzávalók, percek alatt elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Az ananász előkészítéséhez

A zöldséges csirkéhez

A sűrítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászt megtisztítjuk, felaprítjuk, és 2 dl vízben 2 ek mézzel feltesszük 5 percre főzni.
  2. A csirkemellet 1 cm-es csíkokra vágjuk, és 2 ek szójaszósszal leöntve hűtőbe tesszük 2-3 órára pácolódni.
  3. A hagymát, a répát, a paprikát egyenlő, vékony csíkokra vágjuk.
  4. A hagyma csíkokat kevés olajon megpirítjuk. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a répát, majd a csirkemellcsíkokat, aztán pedig a paprikát. Megszórjuk a barna cukorral, és 1-2 percig pirítjuk.
  5. A megpirított húshoz és zöldséghez adjuk az ananászt a főzőlevével együtt. Hozzáöntjük a sherryt és a ketchupot, kb. 5 percig forraljuk.
  6. 1 ek étkezési keményítőt elkeverünk 2-3 ek hideg vízzel, és besűrítjük vele a szószt.
  7. Párolt jázmin rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 718
elküldve: 8
receptkönyvben: 327
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos-szójaszószos csirkemell, édes-savanyú csirkemell, kínai csirkemell jázmin rizzsel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-04-18 22:21

Szia Évi:)
Ez garantáltan nagyon finom étel. Én is úgy kezdtem, hogy kielemeztem a kész kinai mártásokat. Rájöttem olyat én is tudok.Állítom finomabb amit mi csinálunk:) Én is szoktam a Tiedéhez hasonlót készíteni, még bambuszrügyet is teszek bele. Wokban készítem el, valami fenséges. Lehet megemberelem magam elkészítem az én variációmat és felteszem. Ezer éve nem csináltam, pedig kérincsélik.....:) Üdv: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-04-21 14:49

Csakis és kizárólag a kedvedért Tormusom:))))) Majd sikkantok, ha rászántam magam. Pusszancs: G

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-04-18 14:37

Figyi SzuperszakácsVass! Hagytam üzenetet a blogodon, nézd meg, mert határidõs a téma!!!! Szép és ügyes ez a recept is!!! T:)

334
ananász 0.5 db
víz 2 dl
méz 2 ek
szójaszósz 2 ek
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
napraforgó olaj 2 ek
barna cukor 2 ek
sherryecet 3 ek
ketchup 3 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 3 ek