Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú csirke nem üveges szósszal

Édes-savanyú csirke nem üveges szósszal
Édes-savanyú csirke nem üveges szósszal
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors ebédet akartam összeütni csirkemellből, és ilyenkor általában valamilyen tejszínes változatot készítek, csak fokhagymával vagy gombával vagy esetleg ananásszal, de most eszembe jutott a kínai gyorséttermek egyik gyöngyszeme.

Semmiképp nem akartam üveges szósszal csinálni, úgyhogy elkezdtem böngészni az interneten, és két külföldi oldal receptjét ötvöztem.

Szerintem nagyon finomra sikerült, bár sokat kellett utána mosogatnom, és úszott az egész konyha, valamint jóval több nyersanyagra volt szükségem, mint a tejszínes csirkéhez.

Mindenesetre a recept nekem bevált, és többször el fogom készíteni.

A zöldségeket lehet variálni benne, adhatunk hozzá kesudiót vagy földimogyorót, ananász helyett vagy mellett mandarint, póré helyett újhagymát vagy cikkekre vágott vöröshagymát, és barna cukor helyett lehet kristálycukorral, hígításnak használhatunk húsleves alapot is.

hozzávalók / 3 adag

A csirkéhez

A szószhoz

A zöldséges-gyümölcsös alaphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, leitatjuk, és apró kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Összekeverjük a keményítőt a liszttel, és megforgatjuk benne a csirke kockákat.
  3. Egy lábosban bő olajban 8-10 percig sütjük, míg pici színt kap, majd papírtörlőre szedjük.
  4. Összekeverjük a barna cukrot a ketchuppal, szójaszósszal, fokhagymával, mézzel, ecettel, majd habverővel elkeverjük benne az 1 tk keményítőt, az egészet picit hígítjuk ananászlével és/vagy vízzel.
  5. 2-3 evőkanál olajon pár percig pirítjuk a zöldségeket (az ananászt még nem adjuk hozzá), majd 0,5 dl vizet öntünk rá, és pár pillanatig fedő alatt is pároljuk. Az egész művelet kb. 10 perc, nem kell, hogy a répa teljesen megpuhuljon, az a jó, ha kicsit még roppanós marad.
  6. Hozzákeverjük a szószt, és megvárjuk, míg felforr, pár percig kevergetjük, ha hirtelen nagyon sűrűsödik, adhatunk hozzá még ananászlevet vagy vizet.
  7. Hozzáadjuk az ananászt, majd a csirkekockákat, és összeforgatjuk.
  8. Azonnal tálaljuk. Rizs vagy valamilyen ázsiai tészta illik hozzá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 18 768
elküldve: 6
receptkönyvben: 245
elkészítve: 21/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai csirke, csirkemell édes savanyú szósszal, édes savanyú hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2018-12-17 21:53

Szia Juli!

Elkészítettem, nagyon nagyon finom lett! Gyerekem rögtön dupla adaggal indított :)
Köszönöm a receptet!
Boldog karácsonyt kívánok!
Rita

viola01
Hagymafaló / viola01 Tue, 2014-08-19 09:25

Végre! Utálom az üveges szószt, a rendeset viszont szeretem. És most már receptem is van hozzá. Köszönöm!

977
csirkemell filé 80 dkg
finomliszt 10 dkg
kukoricakeményítő 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
ecet 0.5 dl
barna cukor 4 ek
ketchup 1 ek
szójaszósz 1 teáskanál
kukoricakeményítő 3 g
fokhagyma 1 gerezd
méz 1 teáskanál
ananászkonzerv 25 dkg
sárgarépa 1 kis db
halványító zeller 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
póréhagyma 1 db
napraforgó olaj 3 ek