Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú ragu

Édes-savanyú ragu
Édes-savanyú ragu
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legalább 15 éve nem készítettem ezt az ételt....akkor szinte 2 hetente kellett ezt főznöm, persze nem írtam le.
Mostanság újra ráéhezett a család, így emlékezetből kellett összehoznom. Ez a színes tészta valahogy nem igazán illik a raguhoz, penne tészta vagy rizs jobb lett volna.


hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A fűszerezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra, a zöldségeket zsülienre vágjuk.
  2. A húst a szójaszósz felével összekeverjük.
  3. A húst a felforrósított olajon fehéredésig sütjük, majd tányérra szedjük.
  4. A zöldségeket elkezdjük párolni. Az uborkát, az almát később adjuk hozzá.
  5. A fokhagymával éppen csak felfőzzük a végén.
  6. Kevés vízzel elkeverjük az étkezési keményítőt, és besűrítjük a ragut.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 716
elküldve: 2
receptkönyvben: 152
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-zöldséges ragu szójaszósszal, csirkemell zöldségekkel kínaiasan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 18:52

Húha!Ez nagyon fincsi lehet.Ha nem hiányozna egy-két hozzávaló,már most neki is állnék!

445
csirkemell filé 50 dkg
sárgarépa 2 db
póréhagyma 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
káposzta 15 dkg
gomba 20 dkg
zeller 5 dkg
alma 1 közepes db
csemegeuborka 2 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl
szójaszósz 50 ml
virágméz 2 ek
gyömbér 0.5 kk
földimogyoró 4 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint