Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú sertés

Édes-savanyú sertés
Édes-savanyú sertés
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi Prima Konyha Magazinban találtam rá erre a receptre. Kicsit macerásnak tűnik, de ha belevág az ember  rájön, hogy nem is olyan veszélyes és az eredmény miatt mindenképpen megéri!!!

Készíthetjük pulykamellből vagy borjúcombból is.

hozzávalók / 4 adag

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 2 cm vastag csíkokra vágjuk.
  2. A tojásfehérjét, keményítőt, a szójaszószt és a vörösbort habverővel simára keverjük, megsózzuk, borsozzuk. Ebbe  beleforgatjuk a húst és 2 órát a hűtőben érleljük.
  3. A mártáshoz a kétféle paprikát felkockázzuk, a bambuszrügyet és az ananászt szintén kockára vágjuk.
  4. Az olajat a serpenyőbe őntjük, felmelegítjük és ebben nagy lángon a paprikát 2-3 percig pirítjuk. A bambuszt és az ananászt hozzáadjuk, a szóját, a kechupot, a fél liter levest, az ecetet és a cukrot beletesszük és 4-5 percig forraljuk. Ha szükséges sózzuk.
  5. A  tésztához a tojássárgáját a liszttel és a keményítővel, valamint a sörrel simára keverjük. A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan beledolgozzuk.
  6. A húst  belmártjuk a tésztába és bő forró  olajban kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Többször átforgatjuk.
  7. Papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
  8. A forró mártással tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 73 396
elküldve: 6
receptkönyvben: 856
elkészítve: 18/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vivien02
Vivien02 Fri, 2010-07-02 21:40

Szia! Étkezési kukoricakeményítő helyett esetleg lehet használni sima étkezési keményítőt, vagy a két anyag ugyanaz ? :)
Üdvözlettel: Vivien

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-18 09:30

Vettem még régebben Dr Oetker-es keményítőt, légmentesen el volt zárva, be volt rakva a dobozába, de 2008. 10.hóig volt jó. Attól ezt még használhatom? Vagy ha esetleg nem, akkor helyette mit? Lisztet?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2010-05-03 18:46

Szia! A liszt nem igazán jó. Én bevállalnám a lejárt keményítőt. Nem gondolom, hogy baja lenne.
üdv kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-17 15:59

ja, és jó ha pl csirke-vagy pulykamellből csinálom sertéshús helyett? Vagy mivel a legjobb?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-17 15:53

Köretként jó pl a zacskós rizs?

Kobuki40
Kobuki40 Mon, 2010-03-22 18:09

Nagyon finom ez a mártás. Már többször készítettem különféle apróhúsokhoz.Bambuszrügy nélkül is fincsi!

1183
sertés rövidkaraj 60 dkg
napraforgó olaj 3 dl
tojásfehérje 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
szójaszósz 2 ek
vörösbor 10 ml
1 kk
bors 0.5 kk
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
zöld kaliforniai paprika 1 db
bambuszrügy 15 dkg
ananászkonzerv 25 dkg
napraforgó olaj 3 ek
szójaszósz 4 ek
almaecet 3 ek
ketchup 3 ek
alaplé 5 dl
1 csipet
cukor 3 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
tojás 1 db
finomliszt 3 púpozott ek
étkezési keményítő 3 evőkanál
sör 2 dl
0.5 kk