Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú sertés 2.

Édes-savanyú sertés 2.
Édes-savanyú sertés 2.
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt még egy darab szűzpecsenyém, és nem tudtam, mit csináljak belőle. Előző nap hoztam a könyvtárból egy kínai szakácskönyvet. Nézegettem, letettem, megint nézegettem. Nem volt igazán bátorságom nekiállni. Én mindig megvettem készen ezt a szószt. Ez volt talán az egyetlen kész kaja, amiből mindig volt a szekrényemben. Nem lesz többet szükségem rá! Viszont ami a könyvben volt, abból nekem semmi nem volt itthon. Ezért kellett kitalálnom, átalakítanom a receptet. Olyan jól  sikerült,  legfeljebb még  tennék hozzá ananászt és édes káposztát kockára vágva. Majd legközelebb. Szerencsére mindenkinek nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk 2-3 cm-es csíkokra a sertéshúst.Tegyük a darabokat egy tálba a tojással, 75 g kukoricaliszttel, és annyi vízzel, hogy egy nagyon sűrű, ragadós masszát kapjunk. Jól forgassuk át, hogy minden oldalát bevonjon a massza.
  2. Melegítsünk fel egy wokot nagy lángon. Öntsük bele az olajat, és hevítsük forróra. Süssük a hagymát fonnyadásig. Dobjuk bele a paprikát, és azzal is süssük pár percet, majd a sárgarépát, a szójaszószt,a ketchupot,a balzsamecetet, a cukrot adjuk hozzá. Kevergessük kis lángon, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, majd főzzük 3 percig.
  3. Keverjük össze a maradék lisztet 75 ml vízzel. Adjuk az édes-savanyú keverékhez. Főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik, majd tegyük félre.
  4. Töltsük meg a wokot egynegyedéig olajjal. Hevítsük az olajat 180 fokra. Süssük a húst kisebb adagokban ropogósra és aranybarnára. Tegyük vissza az összes húsdarabot a wokba, és még egyszer süssük át egy kicsit.
  5. Szedjük ki fémszűrővel, csepegtessük le róla a felesleges zsíradékot, és adjuk a szószhoz. Jól keverjük öszze, és még egyszer forraljuk föl. Rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 806
elküldve: 1
receptkönyvben: 121
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai édes-savanyú mártás sertéshússal, édes-savanyú ragu rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-04-01 10:42

Én is meglepődtem,de jó lett. Tehetsz bele kevesebbet is ha gondolod,de ettől igazán édes-savanyú.Viszont ha teszel bele ananászt akkor lehet,hogy érdemes csökkenteni a cukor mennyiséget,illetve kicsit növelni a balzsamecet mennyiségét.Még annyit tennék hozzá,hogy a húst ne sózd meg.

1341
sertésszűz 600 g
tojás 1 db
kukoricaliszt 100 g
napraforgó olaj 2.5 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
sárgarépa 2 db
ecetes almapaprika 1 dkg
balzsamecet 200 ml
szójaszósz 2 ek
ketchup 80 ml
cukor 30 dkg
rizs 1 bögre