Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú sült zöldségek

Édes-savanyú sült zöldségek
Édes-savanyú sült zöldségek
nagyon gyors étel | szponzorált tartalom
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuperegyszerű és egészséges receptet mutatunk nektek, ami nem csak nagyszerű, rostban gazdag zöldköret lehet, de akár energiaszegény főételként is fogyasztható. Épp ezért mindenféle diétába is szuperül illeszthető, ráadásul rengetetgféleképpen variálható, így tökéletes módja az idényzöldségek felhasználásának. Egyszerre édes, savanyú, roppanós és omlik a szájban - kísérletezzétek ki a kedvenc kombinációtokat!

hozzávalók / 4 adag

édes-savanyú szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szósz összetevőit egy kis tálban csomómentesre keverjük.
  2. A zöldségeket tetszés szerinti méretűre és formájúra vágjuk. Minél többféle forma és textúra keveredik, annál színesebb lesz a végeredmény. A paprikákat és a káposztát csíkokra vágjuk, a répát hámozóval szeleteljük, a brokkolit rózsáira szedjük, a gombát és a cukkinit szeletekre vágjuk, a bébikukoricát felekbe vágjuk.
  3. Egy wokban szezámolajat forrósítunk, majd rádobjuk a zöldségeket: először a nehezebben puhulókat (brokkoli, bébikukorica), majd pár perc múlva sorban a puhábbakat.
  4. Folyamatos kevergetés mellett kb. 10 perc alatt megpirítjuk-pároluk a zöldségeket. Hozzáadjuk a kikevert szószunkat és együtt további 5 percet sütjük, amíg a szósz kicsit besűrűsödik.
  5. Azon melegében tálaljuk, frissen aprított újhagymazölddel és korianderrel, valamint szezámmaggal megszórva.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 1 957
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Decathlon

Mióta szakács: 2020.07.01.
20 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
alaplé 1 dl
szójaszósz 70 ml
halszósz 2 ek
méz 2 ek
rizsecet 2 ek
kukoricakeményítő 2 evőkanál
szezámolaj 2 ek
sárgarépa 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
zöld kaliforniai paprika 0.5 db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
brokkoli 0.5 db
vöröskáposzta 0.25 db
shiitake gomba 10 dkg
cukkini 1 db
bébikukorica 15 dkg
koriander 1 csokor
újhagyma zöldje 2 közepes db
szezámmag 2 ek