Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú szezámmagos csirke

Édes-savanyú szezámmagos csirke
Édes-savanyú szezámmagos csirke
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A  szezámmag-őrületem folytatódik! Néha egy-egy alapanyagot képes vagyok több fogáson keresztül használni, variálni, mert annyira megragad az íze.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket felkockázzuk nagyobb darabokra. Besózzuk, borsozzuk.
  2. A páclében (balzsamecet, szójaszósz) pihentetjük legalább fél órán át.
  3. A mártás: 4 ek. mézet, 2 tk. cukrot (én nádcukrot használtam), 2 ek. ecetet, 2 ek. paprikakrémet kikeverek szirup állagúra, addig ameddig a cukor feloldódik.
  4. Közben a rizst megfőztük.
  5. Serpenyőben kevés szezámolajon kisütjük a húskockákat.
  6. Beleforgatjuk a mártásba, majd a szezámmagba, és tálalhatjuk.
  7. Én még megöntöztem a maradék mártással tálaláskor, de mártogatósnak is kitehetjük mellé.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 21 862
elküldve: 8
receptkönyvben: 541
elkészítve: 20/27
Facebookon megjelent: 2

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes-savanyú mártásban fürdetett szezámmagos csirke, pikáns csirkemell, szezámos csirke

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dolfonzo
dolfonzo Thu, 2015-02-12 15:47

Szia! nagyon tetszik a recept! 2 kérdésem lenne: az egyik, hogy milyen paprikarémet használsz? én eddig nem szimpatizáltam vele de a recept miatt megvenném:) a másik hogy szójaszószból milyet veszel? köszönöm!:)

Bubbernyik
Bubbernyik / Bubbernyik Sat, 2013-07-27 13:42

Szia! Én is elkészítettem :) Az íz tökéletes, de a szirup állaga nekem elég folyós lett. Nem is szirup, inkább lé. Szerinted hogy lehetne besűríteni? Mondjuk kicsit több cukorral gyöngyöztetni egy ideig?

736
csirkemell filé 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
balzsamecet 1 ek
méz 4 ek
cukor 2 teáskanál
paprikakrém 2 ek
ecet 2 ek
rizs 1 bögre
szezámolaj 1 ek
szezámmag 2 ek