Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes és sós csigák Évi néni konyhájából

Édes és sós csigák Évi néni konyhájából
Édes és sós csigák Évi néni konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az iskolaszezonban muszáj elkápráztatnom a kisfiamat mindig valami új tízóraival, különben nem eszik a büdös kölke. Elfelejthetem a reggeli alvást.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet, és felfuttatjuk vele az élesztőt.
  2. Ha megkelt, hozzákeverjük a joghurtot, olvasztott vajat, tojások sárgáját, cukrot, majd a lisztet és a sót, vaníliakivonatot, citrusport. Lágy, rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 1 órát kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ketté osztjuk, egy-egy téglalapot nyújtunk belőle.
  4. Késes robotgépben a sonkát, sajtot, fűszereket és a szószt összedaráljuk (még darabos legyen). A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, majd elterítjük rajta a pizzás tölteléket, feltekerjük és kb. 3 cm magas csigákra szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól messzebb, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal.
  5. A mandulát, a kardamomot és a cukrot a késes robotgépben megdaráljuk (darabos legyen).
  6. A 2 tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. A második kinyújtott tésztát megkenjük vajjal, szétterítjük rajta a tojásfehérjehabot, egyik részére a mandulás keveréket szórjuk, a másik felét megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral, és feltekerjük. Ebből is 3 cm magas csigákat vágunk, sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojással.
  7. A tésztákat fél órát langyos helyen kelesztjük, aztán 160 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen (alul-felül sütés: 180 C) kb fél óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 505
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csigafarm, pizzás csiga, fahéjas csiga, mandulás csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-09-18 07:28

Szia! Hidd el, a többi is jó, ha valaki szereti ezt az ízvilágot. Köszönöm, neked is szép hetet! Üdv: Évi néni

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-09-17 11:23

A pizzás nagyon jól hangzik:) Ki fogom próbálni. Mentve:) Szép hetet:)

567
durumliszt 60 dkg
tej 1 dl
joghurt 2 dl
méz 2 ek
friss élesztő 3 dkg
cukor 3 ek
1 tk
tojássárgája 2 db
vanília kivonat 1 teáskanál
citruspor 0.5 ek
vaj 12 dkg
vaj 3 dkg
prágai sonka 15 dkg
paradicsomszósz 1 dl
sajt 5 dkg
bazsalikom 0.5 tk
kakukkfű 1 kk
oregánó 1 kk
sajt 3 dkg
tojásfehérje 1 db
cukor 1 ek
fahéj 1 tk
tojásfehérje 1 db
cukor 1 ek
mandula 3 dkg
zöld kardamom 1 ek