Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-sós palacsinta alaptészta

Édes-sós palacsinta alaptészta
Édes-sós palacsinta alaptészta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből  az alaptésztából készülhet sós vagy akár édes palacsinta is. 

Szerintem mindenképp kell az édes palacsinta tésztájába is egy csipet sót tenni. Nagymamám mindig tett pl. az édes kalácsokba is egy kis sót, mert azt mondta, hogy így sokkal finomabb lesz. Bizony milyen igaza volt! 

Viszont ha édes palacsintát készítünk, szerintem akkor sem kell nagyon cukrozni a tésztát, elég kb. 1 tk-nyi ebbe az adagba. Szerintem így jobban is érvényesül a töltelék is benne.

Ebből a mennyiségből 10 db palacsintát kapunk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokhoz adjuk a csipetnyi sót, beletesszük a lisztet és kb. felét a tejnek. Csomómentesre kidolgozzuk, a maradék tejet hozzáöntjük, szép homogén, folyós tésztává keverjük, majd ezután kb. 10 percet állni hagyjuk.
  2. Egy palacsintasütőt felforrósítunk, pár csepp olajjal kikenjük, és egymás után megsütjük a palacsintákat.
  3. Melegen tartjuk, míg az összes kisül, majd ízlés szerint töltjük. Legfinomabb, ha azonnal fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 165 377
elküldve: 21
receptkönyvben: 981
elkészítve: 118/120
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

alap palacsinta tészta, palacsinta alaptészta

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 Sat, 2019-04-13 15:20

Soha nem szerettem palacsintát sütni, enni viszont igen - kis családommal együtt. Ritkán sütök, de akkor sokat. Már több receptet kipróbáltam, de nem voltam igazán elégedett az eredménnyel, pedig egyébként gyakorlott "szakácsnő" vagyok. A Te recepted nagy sikert aratott ma, köszönöm! :-) Kis olajat kevertem még a tésztába, de mást nem változtattam rajta. Tökéletes! :-)

terranova56
terranova56 Mon, 2017-01-09 18:16

Szép és vékony ahogy kell
A kép is tökéletesre sikerült
Gratulálok

pingelero
pingelero Mon, 2016-12-12 15:21

Szia!
Máshol is olvastam, h pihentetjük egy kicsit a tésztát. Erre miért van szükség?
Előre is köszi.

pingelero
pingelero Mon, 2016-12-12 15:19

Szia!
Máshol is olvastam, itt is, hogy pihentetjük a tésztát. Erre miért van szükség?
Előre is köszi.

lucia2012
lucia2012 Mon, 2016-09-12 17:47

Én egyáltalán nem szeretem az édes ételeket, így nem is készítettem soha. Most tanulom, mert a kislányaim viszont édesszájúak. Hála Neked, már nem csak a nagyinál esznek palacsintát. Köszönöm! Ízlett nekik, és még büszkék is voltak rám (mert az eddigiek sosem lettek igazán jók).

zsbuhi
zsbuhi Thu, 2016-04-28 21:40

Én igazi palacsinta-analfabéta voltam egészen idáig. Ezt nem lehet elrontani. Köszönöm! :)

b-n
b-n Mon, 2016-02-08 15:48

Szerintem is ez az egyik legkönnyebb, leggyorsabb u.akkor legfinomabb recept palacsinták kínálatában.

rowan
rowan Sun, 2015-08-23 17:10

Elkészítettem, és sikerült! Tudni kell, hogy alapjában palacsinta-antitálentumnak tartottam magam. Eddig.
Szuper recept, bár annyit módosítottam rajta, hogy 2 csipet sót tettem bele (ízlés dolga), és egy kávéskanál étolajat a tésztába is beledolgoztam (ezt a trükköt anyámnál láttam mindig).

Köszönöm!

Timeeaa
Timeeaa Fri, 2015-02-20 20:23

Kis langon sütve chips lett belőle nagyobb langon meg semmi buborékos semmi....jó a sepalacsinta sütő mindent jól kimertem köszönöm a kedvem az elment a palacsintától....de nemis csoda hat víz állagú a tészta.....csalodas

Timeeaa
Timeeaa Fri, 2015-02-20 19:40

Bekavartam a tésztát sajnos már most látom hogy nem fog sikerülni mert inni lehetne a tésztát olyan híg pedig jo a merlegem...

NoemiLudanyi
Ludányi Noémi / NoemiLudanyi Tue, 2014-11-18 21:28

Whoaaah:) egyszerűen zseniális!!! Hihetetlen hogy ilyen kevés alapanyagból ilyen finom palacsintåt lehet előállítani. Köszönöm ezt az ízélmèny, soha nem fogok más receptet használni!!!

Bébó
Bébó / Bébó Sat, 2014-07-12 11:16

Ma próbáltam ki. Nagyon jó tészta, el is mentettem, ezentúl ezt fogom csinálni. :)

Nofruré
Nofruré Sat, 2014-07-12 08:15

Én szódával szoktam felhígítani azzal is nagyon jó. Tejérzékenyek is fogyaszthatják!

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2013-12-20 11:16

Szia Vica!
Természetesen lehet helyettesíteni akár fele fele arányban is. De még a sima víz is jó.
Üdv:-)Vici

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Mon, 2013-12-23 18:44

Aranyos vagy, köszönöm szépen a gyors választ, Áldott, Békés Ünnepeket Kívánok Neked és Családodnak! Üdv Vica

560
tojás 2 db
1 csipet
finomliszt 150 g
tej 400 ml
napraforgó olaj 3 ek