Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes tejszínes zöldborsófőzelék

Édes tejszínes zöldborsófőzelék
Édes tejszínes zöldborsófőzelék
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borsófőzelék sokunk kedvence, az íze tájról tájra, házról házra változik. Én így szeretem: édesen és tejszínesen.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót beletesszük a tejjel elkevert lobogó vízbe, és 10 percig főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk és apróra vágott friss petrezselyemzölddel ízesítjük.
  2. Mikor a borsó már puha, hozzáadjuk a liszttel és őrölt pirospaprikával csomómentesre kevert tejszínt, és még további 5-6 percig főzzük.
  3. Sült virslivel, sonkával, tükörtojással vagy főtt tojással tálaljuk.
  • elkészítettem: 1001 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 65 325
elküldve: 8
receptkönyvben: 296
elkészítve: 27/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsófőzelék, cukorborsófőzelék, zöldborsófőzelék

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

A Tunemeny
A Tunemeny Sun, 2015-09-20 22:15

Köszi a receptet. Nagy sikere volt. Olyan lett, mint amilyet Anyukám szokott főzni.

Zsoffi
Zsoffi Wed, 2015-04-01 18:45

Most csináltam először borsófőzeléket, és tökéletes lett! Köszönöm :)

Rutti22
Rutti22 Thu, 2014-07-24 14:00

Nagyon finom lett.Nem igazán szeretem a borsót,de így ízletesnek találom!

einzweidrei
einzweidrei Fri, 2013-12-20 12:08

Nálam is megfőtt:) Hagymával is, nélküle is. Köszönöm a receptet!

orsolya77
Hókifli / orsolya77 Wed, 2013-01-23 14:31

Elkészítettem ma ezt a főzeléket, annyi plusszal, hogy dobtam egy közepes fej hagymát egészben a borsó közé.
hmmm...nagyon finom lett :) legközelebb is így fogom készíteni. Várom a meós (az uram :)) véleményét...köszönet a receptért.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-03-06 16:50

Remélem nagyon ízlett a kedves 'meósnak':) Szép napot! Üdv: Na ezt süsd ki!

268
zöldborsó 400 g
főzőtejszín 20 ml
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
petrezselyem 1 teáskanál