Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes vargányagombák

Édes vargányagombák
Édes vargányagombák
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés nélküli finomság.

Ajánlom a forró napokra is.

hozzávalók / 5 adag

A gomba fejéhez

A gomba szárához

A mázhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gomba fejének hozzávalóit kikeverjük, gomba alakra formáljuk. (Én egy kisebb merítőkanalat kiliszteztem, és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem. A kisebb gombafejeket pedig teaszűrőbe nyomkodtam. Tökéletesen kifordult belőle.)
  2. A krémhez a vaníliapudingot a tejjel, cukorral sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel összekeverjük.
  3. A gombafejeket megtöltjük.
  4. A csokit az étolajjal vízgőz felett kiolvasztjuk, és a gombafejeket belemártogatjuk. A szárának babapiskótát teszünk. Egy darabot kettévágunk, és lekvárral összeragasztjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 954
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

babapiskóta-gomba

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Tue, 2018-08-21 08:33

Nagyon szellemes ötlet, látványos süti.
Bár azt hiszem, nem lehet könnyű enni, tuti összekened magad a "fejével" :-)

1319
kekszmorzsa 35 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
rum 50 ml
lekvár/ dzsem 2 ek
babapiskóta 15 db
lekvár/ dzsem 1 ek
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 350 ml
cukor 10 dkg
margarin 10 dkg