Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesanyám zöldborsófőzeléke

Édesanyám zöldborsófőzeléke
Édesanyám zöldborsófőzeléke
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nem szeretem alapból a főzeléket, de a borsóért és a tejszínes ételekért viszont nagyon oda vagyok, anyukám eldöntötte, hogy főz nekem egy tejszínes főzeléket. Mondanom sem kell, hogy mind elfogyott :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tálalható fasírttal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből és az olajból rántást készítünk (amíg zsömle színű nem lesz).
  2. Tűzről levéve hozzáadjuk a borsót, és annyit vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  3. Hozzáadjuk a sót, ételízesítőt és a tárkonyt.
  4. Kb. 10 percig főzzük, amíg meg nem puhul a borsó. Ha egy kicsit besűrűsödött, rátesszük a tejszínt (ha túl hígnak találjuk, a tejszínhez keverhetünk még egy evőkanál lisztet, és úgy adjuk hozzá). Kb. fél-1 percig főzzük.
  5. Ha kész, megsütjük a virslit olajon, és a sült virslivel tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 317
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nóci01

Mióta szakács: 2014.03.23.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-tárkonyos zöldborsófőzelék, tejszínes borsófőzelék sült virslivel, zöldborsófőzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

511
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
zöldborsó 0.5 kg
víz 2 dl
főzőtejszín 2 dl
1 csipet
ételízesítő 1 csipet
tárkony 1 csipet
virsli 250 g