Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya és babpüré édes mogyorópasztával

Édesburgonya és babpüré édes mogyorópasztával
Édesburgonya és babpüré édes mogyorópasztával
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlom azoknak, akik már unják a humuszt, és azoknak is, akik nem, csak fel szeretnék dobni ezzel az izgalmas sült édesburgonyával. :) Ez a fogás bátran tálalható vegaságtól ódzkodóknak is. Tartalmas, minden falat más ízű.

A mogyoróvaj lassan megfizethetetlen, de szerencsére otthon könnyedén elkészíthetjük: egy adag mogyorót tegyünk a botmixer magas turmix poharába, öntsünk rá földimogyoró lajat/egyéb semleges olajat/esetleg kevés vizet, és turmixoljuk össze.

,,Deliciously Ella" youtube csatornáján fellelve a receptet és egyből beleszeretve készült el a fogás. 

hozzávalók / 5 adag

Sült édesburgonya

Babpüré

  • 0.5 kg vajbab (előfőzött, bármilyen hüvelyes, a konzervesnek használjuk fel a levét)
  • 1 közepes db articsóka (konzerves)
  • 1 ek mandulavaj (helyettesíthető mogyoróvajjal)
  • 2 ek tahini (helyettesíthető egész szezámmaggal)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fél citromból nyert citromlé (ízlés szerint)

Kence édesburgonyára

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült édesburgonya

  1. Hintsük meg a felkockázott burgonyát a fűszerekkel és az olajjal. Mehet a sütőbe pirulásig. Ha gyorsabban száradna ki/pirulna, minthogy megpuhuljon, fedjük be fóliával (Ez főképp akkor történhet meg, ha egyenletesen oszlatjuk el egy nagy sütőlapon. Használjunk egészen kicsi formát, nem baj, ha egymás hegyén hátán vannak több sorban).

Babpüré

  1. Botmixer segítségével turmixoljunk össze minden alapanyagot. Ha konzerves hüvelyest használunk, annak a levével állítsuk be a kívánt állagúra, ha magunk főzünk, akkor annak a főzőlevével.

Kence édesburgonyára

  1. Keverjük össze, állítsuk be az ízeket saját szánk íze szerint, majd adjuk a sült édesburgonyához.
  2. Miután összekevertük a kencét és a sültet, szórjunk rá fekete/sima szezámmagot és petrezselymet, öntsük le olívaolajjal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 281
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csakegygourmet

Mióta szakács: 2016.05.23.
22 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édeskrumpli babbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

402
édesburgonya 6 db
olívaolaj 3 ek
fahéj 2 teáskanál
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
gyömbérpor 2 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
vajbab 0.5 kg
articsóka 1 közepes db
mandulavaj 1 ek
tahini 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 1 fél citromból nyert
mogyoróvaj 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
szezámolaj 2 ek
juharszirup 2 ek