Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel

Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel
Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos édesburgonyás receptet hoztunk nektek, ami nagyszerűen át tud melegíteni a hűvösebb napokon, de akár nyáron is nekiállhatunk elkészíteni, mert annyira finom! A sült kápia paprikából készült krém remekül illik az édesburgonyás gnocchihoz, az i-re pedig a ropogósra pirított bacon teszi fel a pontot. 

hozzávalók / 5 adag

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a paprikakrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

gnocchi

  1. A főtt, hámozott édesburgonyát krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a finomlisztet, belereszeljük a szerecsendiót, sózzuk, majd az egészet összegyúrjuk.
  2. A tésztát belisztezett felületen 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, amiket aztán 1,5-2 cm-es téglalapokra vágunk. Ezután egy villát lefelé fordítunk, és a domború oldalán végiggördítjük a pici kis tésztakatonákat - ettől kapják meg jellegzetes csíkjaikat.
  3. Egy nagy lábasban vizet forralunk, és több adagban kifőzzük benne a gnocchit- onnan tudjuk, hogy megfőttek, hogy a víz tetejére felúsznak.

paprikakrém

  1. A paprikákat megmossuk, és szárazra töröljük, a lila hagymát félbevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200°C-on nagyjából 40-45 percet sütjük, amíg a héja megfeketedik.
  2. A megsült paprikákat hagyjuk egy picit hűlni, majd húzzuk le a héjukat, és csumázzuk ki őket. (Ha biztosra szeretnénk menni, a sütőből kivett paprikákat tegyük egy mély tálba, fedjük le, és hagyjuk a saját gőzében állni egy negyed órát. Így még könnyebb lesz leszedni a héját.) A sült hagymákról húzzuk le a külső réteget.
  3. A paprika húsát és a lila hagymát egy tálkába rakjuk, megszórjuk köménnyel, fahéjjal és chilipehellyel, sózzuk-borsozzuk. Hozzáöntünk nagyjából fél deci olívaolajat, és egyneműre pürésítjük.
  4. A kész gnocchit tálakba szedjük, teszünk rá a sültpaprika-krémből, és megszórjuk ropogósra pirított baconnel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 739
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns krumplinudli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

642
édesburgonya 50 dkg
finomliszt 50 dkg
2 kávéskanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
bacon 10 dkg
kápia paprika 75 dkg
lila hagyma 1 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fahéj 0.5 kávéskanál
chilipehely 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 50 ml