Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya-krémleves chilis sült paradicsommal

Édesburgonya-krémleves chilis sült paradicsommal
Édesburgonya-krémleves chilis sült paradicsommal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom ételhez nem szükséges mindig hús. Néhány zöldségből is készíthetünk finom, tartalmas ételt. A csípős hidegben a leves és a chili is tökéletes segítség, én most édesburgonyát választottam, amit néhány szem paradicsommal gazdagítottam. Egyszerű, mégis különleges végeredmény született.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A paradicsomhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A paradicsomhoz

  1. A salottahagymát vágjuk apró kockára. Dobjuk rá a félbevágott  koktélparadicsomokat, 1 gerezd fokhagymát, és magas lángon kb. 5 perc alatt fonnyasszuk meg (én ehhez is adtam egy kevés fehérbort, de elhagyható).
  2. Mikor már szépen összeestek, adjuk hozzá az apróra vágott friss petrezselymet. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pár csepp citromlével és egy csipet chilivel.

A leveshez

  1. A hagymát apró vágjuk fel, és kevés olívaolajon dinszteljük meg. Öntsük fel a fehérborral, és várjuk meg, míg elpárolódik. Ezután adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát, a felkockázott édesburgonyát, öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára kb 25-30 perc alatt. Közben ízesítsük sóval, fehér borssal.
  2. Ha az édesburgonya megpuhult, egy botmixer segítségével turmixoljuk le. Alaplével vagy tejszínnel állítsuk be a sűrűségét.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 203
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

timu

Mióta szakács: 2018.04.25.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

pikáns krémleves édesburgonyából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

158
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fehérbor 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
édesburgonya 50 dkg
zöldség alaplé 6 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 25 dkg
salottahagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
chili 1 csipet
fokhagyma 1 gerezd