Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya-krémleves fokhagymás pirítóssal

Édesburgonya-krémleves fokhagymás pirítóssal
Édesburgonya-krémleves fokhagymás pirítóssal
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hideg idő legjobb ellenszere ez a gyorsan összedobható, pikáns édesburgonya-krémleves, kókusztejjel és fokhagymás pirítóssal. 
Imádjuk! :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A fokhagymás pirítóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pároljuk a vöröshagymát.
  2. Levesszük a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával, cayenne borssal és kurkumával, majd elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, majd felöntjük egy kevés vízzel, és néhány percig főzzük, gyakori kavargatás mellett.
  3. Mehet a lábasba a megtisztított, kockákra vágott édesburgonya, sárgarépa és a paprika. Sózzuk-borsozzuk, elkeverjük, és néhány percig pirítjuk.
  4. Felöntjük a zöldség alaplével, majd kókusztejjel, és lefedve kb. 45 percig főzzük.
  5. Közben elkészítjük a pirítóst. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd az ujjnyi vastagra vágott kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy gerezd fokhagymával jól bedörzsöljük.
  6. Ha letelt a főzési idő, a levest egy botmixerrel krémesre pürésítjük, majd mandulapehellyel, korianderrel, cayenne borssal és egy kevés kókusztejjel díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 7 875
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Somat

Mióta szakács: 2018.11.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édesburgonya-leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

692
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
fűszerpaprika 2 tk
cayenne bors 1 tk
kurkuma 1 tk
víz 1 dl
édesburgonya 50 dkg
sárgarépa 2 db
paprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 1.5 l
kókusztej 3 dl
koriander 0.5 csokor
mandulapehely 1 ek
vaj 1 ek
kenyér 0.5 kg
fokhagyma 2 gerezd