Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya nyársra fűzve

Édesburgonya nyársra fűzve
Édesburgonya nyársra fűzve
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édesburgonyát sokféleképpen lehet elkészíteni. Két fajtáját ismerem, a sárga belűt, melynek íze a sütőtökre emlékeztet, míg a fehér inkább a gesztenyére. Önmagában is nagyon laktató, de halfélék és csirkehús mellé köretnek is nagyon jól illik. Az íze valóban édes, ahogy a neve is jelzi, mégis meglepő, hogy a kalóriatartalma alacsonyabb, mint a hagyományos krumplié, ha jól tudom, talán nem is a krumplik családjába tartozik. Cukorbetegek is fogyaszthatják, mert lassan felszívódó szénhidráttartalma miatt stabilizálja a vércukorszintet. Héjastul fogyasztva még jobb a glikémiás indexe. Magas A-vitamin tartalma van, amely mint tudjuk, zsírban oldódó vitamin, ezért olívaolajjal fogyasztva ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Grillezett hal vagy csirke mellé ajánlom, fokhagymás joghurttal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk a többi zöldséggel együtt.
  2. Egy edényben annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és forrástól számítva 3 percig főzzük.
  3. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  4. A kihűlt krumplikat és a zöldségeket egy nagy tálba tesszük, rászórjuk a fűszereket, megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, óvatosan összekeverjük.
  5. Hurkapálcikára fűzzük tetszés szerinti sorrendben.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Akkora tepsit válasszunk, ami nem szélesebb, mint a hurkapálcika hossza, mert nem a tepsibe, hanem keresztbe, a tepsi peremein lógatva grillezzük. Félidőnél megforgatjuk, hogy minden oldala jól grilleződjön meg. Még finomabb ha nyáron, nyílt lángon, kerti grillsütőn kicsi füstös ízt is kap grillezés közben.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 236
elküldve: 3
receptkönyvben: 218
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grill zöldségek, nyársra fűzött zöldségek, édesburgonya grillezve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Thu, 2014-01-16 16:07

Szia kedves Knekató!

Értem, hogy miért a kérdés, hiszen az édesburgonya viszonylag gyorsan puhul, sokkal gyorsabban, mint a normál burgonya.
Ennek ellenére én már jártam úgy, hogy belül kemény maradt, amikor hirtelen, nagy hőfokon csak grillezni akartam a sütőben. Ezért a biztonság kedvéért írtam, hogy egy pár percet pároljuk elő. Persze a sütőben is meg lehet oldani a párolást, ha előbb pár percre fóliába tekerjük a nyársrafűzött zöldségeket és csak azután pirítjuk.