Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonyapüré és fűszeres csirkemell

Édesburgonyapüré és fűszeres csirkemell
Édesburgonyapüré és fűszeres csirkemell
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyed ebédet szerettem volna alkotni, így elkészítettem ezt a fogást. 

hozzávalók / 3 adag

Édesburipüré

Fűszeres csirkemell

Sütőzsiradék

Fűszeres csirkemell

ajánlat

Egy finom, jéghideg, száraz fehérbor mellé tökéletes. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Édesburipüré

  1. Meghámozzuk az édesburgonyákat, karikára vágjuk őket, majd feltesszük egy lábosba főni, annyi vízzel, ami éppen elfedi.
  2. Kb. 15 perc alatt puha lesz, de érdemes mindig villával szurkálni őket, hogy puhulnak. Miután puha lett, a vizet leöntjük róla, hozzáöntjük a tejszínt, lassú lángon, közben krumplinyomóval törjük szét a krumplit, ameddig pépes állagot nem kapunk.

Fűszeres csirkemell

  1. A csirkemellt előre befűszerezzük a fűszerekkel, kicsit hagyjuk pihenni. (kb. 15 perc) Utána vékony csíkokat vágunk bele, hogy sütés közben az egész csirkemell megsüljön alaposan.
  2. Keresünk egy remek serpenyőt, amibe felmelegítjük a kókuszzsírt, majd belehelyezzük a csirkemellszeleteket.
  3. Kb. 20-25 percig sütjük, én kb. 5 percenként forgatjuk őket, hogy biztosan átsüljön.
  4. Kis petrezselyemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

AnitaSztaricsek

Mióta szakács: 2020.04.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Igazi diétás fogás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

558
édesburgonya 1 kg
1.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1.5 ek
csirkemell filé 70 dkg
4 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 3 teáskanál
fokhagymapor 2 kk
petrezselyem 2 csipet