Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonyás, gyömbéres felfújt

Édesburgonyás, gyömbéres felfújt
Édesburgonyás, gyömbéres felfújt
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akciós volt az édesburgonya a boltban, ezért vettem pár darabot. Az amerikai filmekből ismert zöldség kinézetre a krumplira, míg ízben a sütőtökre emlékeztet. Az alapreceptet egy amerikai oldalon találtam, a Magyarországon beszerezhető alapanyagokhoz saját magam igazítottam. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  Pörköljük meg a mogyorót, majd szedjük le a barna héját, és daráljuk meg.
  2. Az édesburgonyát főzzük meg a héjában (~ 20 perc).
  3. Paszírozzuk át krumpinyomón, vagy törjük össze villával.
  4. A sütőt 180 C fokra melegítsük fel, tegyünk bele egy hőálló edényt félig töltve vízzel.
  5. Tegyük egy közepes méretű edénybe az összetört édesburgonyát, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért, 5 tk lisztet, 5 dkg vajat, fahéjat, procukrot, szerecsendiót, a narancs reszelt héját, és a narancs levét.
  6. Keverjük simára a két tojássárgájával és 1 dl tejjel.
  7. Verjük fel egy pici citromlével és sóval a tojásfehérjét.
  8. A tésztába óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.
  9. Egy másik edénybe tegyük bele a darált mogyorót, a barnacukrot, a vajat, a lisztet, és 0,5 dl tejet.
  10. Keverjük csomómentesre a mogyorós - vajas - barnacukros keveréket.
  11. Szuflés edénykékbe töltsük a feléig az édesburgonyás tésztával, majd a tetejére tegyünk egy fél evőkanálnyit a mogyorós - barnacukros tésztából.
  12. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 40 percig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 579
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HNikikee
HNikikee / HNikikee Fri, 2011-03-04 03:08

Ki szeretném próbálni ezt az érdekes receptet,de fogalmam sincs hol lehetne édesburgonyát kapni..Én mindeddig azt gondoltam,hogy a csicsóka az édesburgonya.De ezek szerint tévedtem,Mifelénk még nem láttam ilyesmit.Bár most azon gondolkozom,hogy rákeresek a neten,hogy vetőmagként lehet e valahonnan rendelni,mert ha a kertemben megterem a spárga,a rebarbara,articsóka,meg az efféle finomságok,akkor az édesburgonya is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-06-09 13:09

Ez nagyon tetszik, ki fogom probálni!

615
finomliszt 3 púpozott ek
tojás 2 db
törökmogyoró 10 dkg
barna cukor 20 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
fahéj 1 teáskanál
szerecsendió 0.25 teáskanál
gyömbér 0.5 teáskanál
édesburgonya 1 db
tej 1.5 dl
narancs 1 közepes db
citromlé 5 csepp
0 ízlés szerint