Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonyás pásztorpite

Édesburgonyás pásztorpite
Édesburgonyás pásztorpite
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki abban a tévedésben lett volna eddig, hogy a krumplipüré a legjobb köret, akkor ettől az édesburgonyás változattól biztos, hogy megváltozik a véleménye :D

hozzávalók / 5 adag

batátapüré

húsos ragu

ajánlat

A tetejét sütés előtt sajttal is megszórhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

batátapüré

  1. Megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, majd megfőzzük a burgonyákat.
  2. Miután leszűrtük, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót
  3. Egy villával jól pépesre nyomkodjuk, alaposan elkeverve mindent.
  4. Akkor jó ha krémes, könnyen kenhető állapotú.

húsos ragu

  1. Az apróra vágott hagymát kis zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  2. A kis darabokra vágott répát (kb. amilyen a fagyasztott zöldségkeverékekben szokott lenni) és a borsót hozzáadjuk a húshoz, majd az egészet fűszerezzük.
  3. Addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul, átveszik egymás ízét. Ha kell, pici vizet öntünk rá, hogy legyen egy kis szósza.
  4. Ha kész a ragu, egy kisebb tepsibe halmozzuk, majd ráegyengetjük a batátapürét, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x22x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 776
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

EllaLightwood16

Mióta szakács: 2020.04.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édesburgonya-paplan alatt sült ragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

539
édesburgonya 5 db
főzőtejszín 300 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1.5 teáskanál
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 2 nagy db
darált sertéshús 60 dkg
zöldborsó 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 teáskanál
rozmaring 2 teáskanál