Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonyás póréhagymaleves

Édesburgonyás póréhagymaleves
Édesburgonyás póréhagymaleves
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonyás póréhagyma krémlevest szeretjük, úgyhogy gondoltam, kipróbálom édesburgonyával. Így is nagyon finom, és még édeskésebb.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítóssal, kétszersülttel, krutonnal is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzőedényben másfél liter vizet forralunk.
  2. A póréhagymát megmossuk, hosszában kettévágjuk, felszeleteljük. A vízbe dobjuk.
  3. Az édesburgonyát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, a póréhagymához keverjük.
  4. Ha szükséges, felöntjük annyi forró vízzel, ami ellepi.
  5. Puhára főzzük.
  6. Összeturmixoljuk.
  7. Beledobjuk a vajat, és kevergetve elolvasztjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk. Bögréből szürcsölve is finom.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 600
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édesburgonya krémleves, póréhagyma krémleves, gluténmentes krémleves, laktózmentes krémleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liguana
Liguana Thu, 2019-03-14 20:20

Finom, de szerintem a porehagyma környeken eliras törtent. 4 pore?? En 2 krumplibol es egy porebol keszitettem el, meg tettem ala hagymat is, izlett az egesz csaladnak.

107
édesburgonya 1 db
póréhagyma 4 db
vaj 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l