Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonyás puszedli

Édesburgonyás puszedli
Édesburgonyás puszedli
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet, és mikor elolvastam, egyből tudtam, hogy el fogom készíteni, mert nagyon szeretem az ilyen puhább fajta kekszeket, puszedliket. Szerintem tízóraira, uzsonnára mindig jól jön egy egészséges nassolni való. Azonkívül, hogy nagyon finom, extra könnyen elkészíthető, hiszen a hozzávalók kiméréséhez csak egy bögrére van szükségünk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt édesburgonyát villával pürésítjük.
  2. A tojást a (nyírfa)cukorral és a kókuszzsírral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az édesburgonya-pürét.
  3. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és folyamatos keverés mellett az édesburgonyás masszához adjuk.
  4. Fagylaltos kanállal halmokat rakunk egy tepsire, a tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük a puszedliket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 491
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres tallér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

540
édesburgonya 1 db
teljes kiőrlésű liszt 1 bögre
zabpehely 1 bögre
sütőpor 1 csomag
xilit 3 bögre
kókuszzsír 4 ek
tojás 1 db
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
1 csipet