Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édeskömény gratin

Édeskömény gratin
Édeskömény gratin
38 perc / előkészület: 20 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy csőben sült édesköménygumók. Kiváló köret grillezett, és egyéb módon, markánsabb ízesítés nélkül készített halak mellé.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesköménygumókat megtisztítjuk, cikkelyekre vágjuk, a cikkelyekbe fogpiszkálót szúrunk, hogy ne essenek szét a főzés közben. Forrásban lévő vízben 15-20 perc alatt majdnem puhára főzzük. Alaposan lecsöpögtetjük.
  2. Közben a tejszínt épphogy felforraljuk, a lisztet és a sajtot belekeverjük, szerecsendióval és sóval ízesítjük.
  3. Egy nagyobb, vagy két kicsi hőálló tálkára tesszük az édeskömény szeleteket, melyekből a fogpiszkálót eltávolítjuk. Ráöntjük a tejszínt, és mehet is a 200 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeverésen) 18-20 percre.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 47 531
elküldve: 13
receptkönyvben: 415
elkészítve: 25/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Csőben sült édeskömény

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eleniel
Eleniel Mon, 2018-01-22 21:30

Kicsit régi az utolsó hozzászólás, úgyhogy épp ideje újra leírni, hogy mennyire jó ez a recept :) köszönöm szépen! Annyit módosítottam rajta, hogy zabpehelyliszttel csináltam. Meg abban nem hallgattunk még az ajánlásra, hogy barátom borsos tarjával eszi :D nekem viszont pályakezdő vegetáriánusként így tökéletes, ahogy van.

atarkoi
atarkoi Thu, 2013-11-21 21:18

Sziasztok, en is elkeszitettem, es nagy siker volt! :)) Parmezan helyett reszelt ementali es keksajt kerult bele, mert ez volt itthon. Mit mondjak, nem rontotta el:)) Koszonom a receptet, Andrea

Usika
Usika / Usika Fri, 2012-12-07 15:50

Kedves Petra,
Aktív a recept : Édesköményes-parmezános paradicsomleves néven van fent :)!
Üdv: Usika :)

Usika
Usika / Usika Fri, 2012-11-30 10:48

Jajjjj de jóóóó, két napja farkasszemet nézek kb. 10 gyönyörű édesköménnyel és nem tudom mi készüljön belőlük. Hát a nagy részéből a fenti :D! És mivel jó sokan vannak, így néhányan feláldozzák magukat parmezános-édesköményes paradicsomlevesnek :D!
Megyek is elkészíteni! :D
Kösziiii a receptet! :)

petra
Petra / petra Sun, 2012-12-02 20:56

Kedves Usika,
Az édesköményes paradicsomlevesed receptjére nagyon kíváncsi lennék, megosztod majd velünk azt is?
üdv,
Petra

Usika
Usika / Usika Sun, 2012-12-02 23:48

Kedves Petra,

:) Nagyon szívesen megosztom, folyamatban a feltöltés :)! Egyszerű és szerintem nagyon finom. Az olasz párom is nagyon szereti. (Őt használom referenciának :D) Amint aktív lesz, jelzem :)!

Üdv: Usika :)

skylla
skylla Tue, 2012-05-22 00:32

ma megcsinaltam, nagyon jo, bar en cheddart raktam bele, nem is kellett melle mas, föfogas volt. ja, es liszt helyett kukoricakemenyitöt.

dhoora
dhoora Tue, 2012-01-17 13:28

Szia!
Nagyon finom! Valóban gyors és egyszerű :-) Lazac mellé készítettem, amit csak sóztam, borsoztam, grilleztem. És pont minden elég, pont ennyi idő elég is neki! Köszi a receptet!

462
édeskömény 400 g
habtejszín 200 ml
finomliszt 1 evőkanál
parmezán sajt 50 g
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint