Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édeskömény-krémleves zsemlekockával

Édeskömény-krémleves zsemlekockával
Édeskömény-krémleves zsemlekockával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom, én nagyon szeretem a kömény különleges ízét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát egy csipet sóval megpároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a tisztított, darabolt köményt, sózzuk-borsozzuk, és kevergetve egy kevés ideig pároljuk.
  2. Ezután belerakjuk a kisebb kockára vágott tisztított burgonyát, felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd lefedve puhulásig főzzük.
  3. Végül levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, és egy kézi botmixerrel simára mixeljük, ezután visszatesszük a tűzre, szükség szerint ízesítjük, ha túl sűrű lenne, kevés alaplével hígítjuk, egyet forralunk rajta, és kész.
  4. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 7 936
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édeskömény-leves, krémleves édesköményből

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

180
édeskömény 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
főzőtejszín 1 dl
szárnyas alaplé 8 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemle 1 db