Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesköményes lazac-rillette

Édesköményes lazac-rillette
Édesköményes lazac-rillette
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napjainkban elterjedt a különféle halakból készített rillette is. Ezúttal egy lazacos változatot készítettem, amely a halhoz jól illő édesköményes ízesítést kapa. A rillette készítésről bővebben a Gasztroblogger rovatban olvashattok.

hozzávalók / 3 adag

A rillette-hez

A tálaláshoz ízlés szerint

ajánlat

Pirítóshoz, blinihez igen jól illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacszeletet besózzuk, és bőrös felével lefelé fordítva 2-3 dkg olvasztott vajon 3-4 percig sütjük, majd megfordítjuk.
  2. Alufóliával lefedve további 10-12 percig sütjük. (Ügyeljünk arra, hogy a hal átsüljön, de ne keletkezzen kemény sült kérge.)
  3. Ezt követően langyosra hűtjük, lehúzzuk a bőrét. A halhúst ujjainkkal szálkásra morzsoljuk.
  4. A halhúst visszatesszük a tűzre, fokozatosan adagoljuk hozzá a lágy vajat, sózzuk, borsozzuk, és őrölt édesköménymaggal fűszerezzük. Miután a hal felvette a vajat, kellően átmelegedett és a fűszer jól átjárta, kisebb üvegekbe, cserép- vagy porcelánedénybe töltjük, és legalább 2 órát hűtjük.
  5. Tálaláskor ízlés szerint apróra vágott kaporral, zöldhagymával, frissen facsart citromlével, majonézzel vagy tejföllel, esetleg olívaolajjal elkeverve kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 554
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

édesköményes lazackrém, lazacos krém, lazac rillette

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
lazac 25 dkg
vaj 12 dkg
édesköménymag 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldhagyma 2 közepes db
kapor 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
tejföl 2 ek
majonéz 2 ek