Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesköményes paradicsomleves Glaser konyhájából

Édesköményes paradicsomleves Glaser konyhájából
Édesköményes paradicsomleves Glaser konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom paradicsomleves édesköménnyel megbolondítva, amelyet a dió citromhéj, parmezán és az édeskömény zöldje keverék különlegessé is tesz. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesköményt megtisztítjuk (a zöldjét félretesszük), mossuk, a csutkáját kivágjuk, és az édesköményt apóra vágjuk.
  2. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  3. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a kétféle hagymát és az édesköményt, kb. 2-3 percig dinszteljük.
  4. Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Lefedve kb. 20 percig főzzük.
  5. A levest botmixerrel enyhén darabosra pürésítjük, ha túl sűrű, öntsünk hozzá még levest. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  6. A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, hagyjuk hűlni. A diót elkeverjük a frissen reszelt parmezánnal, a citromhéjjal és az apróra vágott édeskömény zöldjével.
  7. A levest a diós-parmezános keverékkel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 717
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parileves, paradicsomleves édesköménnyel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

206
édeskömény 400 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
konzerv paradicsom 300 g
zöldség alaplé 400 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
dió 60 g
parmezán sajt 40 g
citromhéj 0.5 citromból nyert