Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesköményes-parmezános paradicsomleves

Édesköményes-parmezános paradicsomleves
Édesköményes-parmezános paradicsomleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest alapjában a legkedvesebb magyar mediterrán városom egyik éttermében szoktuk enni a barátnőkkel. Az a leves annyiban különbözik ettől, hogy nincs benne édeskömény. Amikor olasz földre költöztem, meglepetésemre minden sarkon édesköményt árultak ebben az időszakban. Eleinte nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, de mivel a parmezános paradicsomlevest nagyon szeretem, alapnak pont jó jött. Tettem bele egy kis édesköményt, és íme lett belőle egy új kedvenc! :) Nagyon könnyű, egészséges és finom, szeretettel ajánlom mindenkinek! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édeskömény külső részét, a felső zöld levél részét és az alsó torzsaszerű felét levágjuk. Jól megmossuk, és apróra daraboljuk.
  2. A paradicsomszószt feltesszük a tűzre, ha nagyon sűrű, akkor felengedjük egy kis vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzámorzsoljuk a zöldfűszereket. Ha friss fűszereket használok, akkor később szoktam beletépkedni őket. Majd hozzáöntjük a feldarabolt édesköményt. Addig főzzük, amíg a kömény meg nem puhul (kb. fél óra)
  3. Mire elkészül, addigra el is forrja a felesleges levet, és egy jó sűrű, nagyon finom leves lesz belőle.
  4. Tálaláskor friss bazsalikomot tépkedünk rá, és megszórjuk bőségesen parmezán sajttal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 608
elküldve: 3
receptkönyvben: 65
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Usika

Mióta szakács: 2012.11.23.
16 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz paradicsomleves, parileves édesköménnyel, zöldfűszeres paradicsomleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

138
édeskömény 3 db
paradicsomszósz 5 dl
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l