Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édeskrumpliágyon sült sajtos karaj

Édeskrumpliágyon sült sajtos karaj
Édeskrumpliágyon sült sajtos karaj
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeletelt sertéskarajból és édesburgonyából gyorsan valami egyszerűt? Ez jött össze...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, a kivajazott tepsi aljára tesszük, közé szórjuk a megpucolt fokhagymát, meghintjük a majoránnával, valamint sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben a karajszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, és szintén sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Ezután a tepsibe kerülnek.
  3. A főzőtejszínt a tepsi aljára öntjük, a reszeltsajt-keverék felét a tetejére szórjuk.
  4. Lefóliázva, 170 fokra előmelegített sütőben egy óráig sütjük, majd a fólia levétele után rászórjuk a maradék sajtkeveréket, és még 20 percig sütjük.
  5. A kész ételt friss petrezselyemlevéllel díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 7 034
elküldve: 4
receptkönyvben: 160
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

krankovics

Mióta szakács: 2018.01.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis karaj

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

896
sertés rövidkaraj 0.8 kg
édesburgonya 4 db
fokhagyma 2 fej
főzőtejszín 1.5 dl
olívaolaj 4 ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 csokor
mozzarella 15 dkg
cheddar sajt 15 dkg
vaj 1 ek