Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egeres citromtorta

Egeres citromtorta
Egeres citromtorta
140 perc / előkészület: 90 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapos ajándéknak készült. :)Volt sikere! :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába megsütjük, majd miután kihűlt, kivesszük a formából, és kettévágjuk.
  3. 1/2 l tejbe megfőzünk 1 cs vaníliás pudingot. De előtte a pudingos tejbe belekeverünk 3 ek lisztet.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a margarint, és utána a keményre felvert tejszínt. Citromhéjjal, citromlével ízesítjük.
  5. Ezzel a krémmel megkenjük a torta belsejét, rátesszük a tetejét, és egy nagyobb cikket vágunk ki belőle.
  6. Majd a krémmel bevonjuk a cikket is és a torta tetejét is körbe.
  7. Marcipánból egereket és macskát készítünk, és a tortát feldíszítjük vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános citromtorta, citromtorta, pudingos citromtorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

749
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
citrom 1 db
margarin 12.5 dkg
finomliszt 3 evőkanál
marcipán 10 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag