Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egész évben friss házi csalamádé

Egész évben friss házi csalamádé
Egész évben friss házi csalamádé
90 perc / előkészület: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

IGAZI VITAMINBOMBA!!!! Minden évszakban kaphatóak a hozzávalók, így bármikor elkészíthető... egyszerű, egészséges, vitamindús, s nem utolsó sorban, nagyon finom... minden olyan ételhez tálalhatjuk, amely savanyúságot kíván... így változatosabbá tehetjük a "savanyúság kérdést"... s a csalamádé elrakásával - télire - sem kell bíbelődnünk... ajánlom mindenkinek! Rettenetesen finom, s mindig frisset ehetünk! :) Én hosszú évek óta - évtizedekben mérhető - készítem, bármelyik évszakban, a család és a vendégek örömére!:)

hozzávalók / 8 adag

zöldség

ecetes léhez

ajánlat

Nagyon sokáig eláll a hűtőben, így ajánlatos dupla adagot készítenie annak, aki szereti! Akár - mint régen, gyerekkorunkban :) - házi zsíros kenyérre rakosgatva is istenien finom, a régi kort idézi! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes zöldségfélét vékony csíkokra felszeleteljük (én uborka szeletelőn - amelynek állítható a vastagsága - szeleteltem le mindent, így szép egyenletes is lett), jól besózzuk, és hagyjuk állni 60 percig.
  2. Közben elkészítjük hozzá a lét. 1 liter vízhez adunk 1 teáskanál sót, 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot, pici borsot, pici őrölt köményt, addig keverjük, míg a cukor feloldódik.
  3. Miután letelt a 60 perc, jól kinyomkodjuk a besózott zöldségféléket, s egy jénai (fedeles) tálba helyezzük, ráöntjük a lét, és már fogyasztható is.
  4. Azonnali fogyasztáskor is finom, de hűtőszekrénybe téve, még finomabb néhány nap múlva, mikor a zöldségfélékfélék magukba szívták a levet, jól összeértek az ízek - természetesen frissen is isteni volt! Hűtőben sokáig eláll!
  5. VÁLJÉK MINDENKI EGÉSZSÉGÉRE, AKI ELKÉSZÍTI, S ELFOGYASZTJA! :)
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 36 665
elküldve: 2
receptkönyvben: 259
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csalamádé, vegyes vágott savanyúság, csalamádé házilag

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

felkelonap
felkelonap Wed, 2017-09-13 14:42

Azzal, hogy kinyomkodod, elveszti az összes vitamint, amit a zöldségek tartalmaznak. Biztos nem tenném.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2017-09-13 18:01

Ez természetesen nem igaz, de ne tedd, nem kötelező! :)
Én teszem, maradok ennél, nagyon finom! :)

topjoker
topjoker Fri, 2017-09-01 13:24

Kedves JUDYTH59! Isteni finom ez a saláta. 2 hetente készitem ,annyira szereti a családom ,bocsánat,házi csalamádé. Ezer köszönet érte.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-09-02 10:37

Kedves "topjoker"!
Köszönöm a visszajelzésedet, nagyon örülök, hogy ennyire ízlik az egész családnak!
Nagyon szívesen! Az pedig, hogy ilyen sűrűn készíted, külön öröm számomra!
További jó sütést - főzést kívánok, valamint jó "csemegézést" a receptek között! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-08-25 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

heva2121
saláta / heva2121 Thu, 2015-08-20 16:34

Szia Judith!én nem mérem a hozzávalókat,általában a káposzta a több,inkább a színekre figyelek,s mikor le van szelve szép vékonyra,lesózom 1 éjszakát áll a sóban /pici koriandert is teszek rá/megy rá a cukor,10%-s ecet,jól összekeverem és mire a cukor elolvad már el is lepi a saját leve,így minden vitamin benne marad.Próbáld ki,megspórolod a lé készítését és sokkal finomabb a saját levében.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2015-08-20 18:19

Szia Saláta! :)
Biztosan a Tiéd is finom, nem vitatom! :) De én így imádom.....tudod, mindenki - mint, ahogyan Te is :) - a saját lovát dicséri! :) Aztán, mindenki másképp csinálja! :) Mondhatnék még hasonlókat, de nem teszem! Ahogyan Te is, én is maradok a saját "lovamnál"! :)
Azért köszi, hogy írtál! :)

Ui.: A cukor feloldódik.......hő hatására olvad! Ezt nem hagyhattam ki, bocsi! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2015-08-24 05:44

Khm, ami azt illeti, a cukor NEM CSAK HŐ HATÁSÁRA olvad, hanem akkor is, ha úgy készül, ahogy Saláta leírta!!! SOKAN KIPRÓBÁLTUK MÁR!!! Üdv. Pótnagyi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2016-08-09 15:18

Kedves "pótnagyi"!
Hidd el, a cukor HŐ HATÁSÁRA OLVAD, KEVERÉS UTÁN - például - OLDÓDIK! :)))))
Olvass utána!
Üdv.: Judyth59

76
káposzta 0.5 kg
vöröshagyma 0.5 kg
kígyóuborka 2 közepes db
tv paprika 3 közepes db
0 ízlés szerint
víz 1 l
1 teáskanál
ecet 4 ek
cukor 4 ek
fekete bors 3 csipet
őrölt fűszerkömény 3 csipet