Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egész tojásos leves Csillagánizstól

Egész tojásos leves Csillagánizstól
Egész tojásos leves Csillagánizstól
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejföllel és pirított kenyérkockával tálalom.

hozzávalók / 3 adag

  • 6 db tojás
  • 50 g zeller
  • 50 g karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 16,5 dl víz
  • 2 tk liszt
  • 1 ek olaj
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • petrezselyemlevél
  • csili (elhagyható)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajból, lisztből és pirospaprikából sötét, zsemleszínű rántást készítünk.
  2. Felöntjük a vízzel, beletesszük a fűszereket, vöröshagymát, fokhagymát, zellert, karalábét és takarék lángon, fedő alatt 45 percig főzzük, majd eltávolítjuk az egész zöldségeket.
  3. Egyenként beleütjük óvatosan az egész tojásokat, és lassú tűzön még 10 percig főzzük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 13 100
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillagánizs

Mióta szakács: 2012.05.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egész tojásleves, tojásleves, zöldséges tojásleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anagyferó
Anagyferó Wed, 2017-11-08 15:17

Ezt sokkal egyszerűbb megcsinálni a hétvégi húslevesből és gyorsabb is. Mi úgy főzünk húslevest, hogy abból el teszünk a fagyasztóba is és ilyenkor elő lehet venni.