Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészben sült comb paprikamártással

Egészben sült comb paprikamártással
Egészben sült comb paprikamártással
215 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szokásom, hogy főzőműsorokra alszom el. Egyszer félálomban láttam egy fél receptet, zöldségágyon egészben sült húsról. Reggelre kigondoltam, hogy a vegyes zöldséges szósz olyan vadas szerű, legyen inkább egyféle zöldségből, hogy karaktere legyen :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtűzdeljük a fokhagymával, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és kevés sóval.
  2. A hagymát félkarikákra szeljük, majd lepirítjuk a zsíron olyan edényben, amit később a sütőbe is betehetünk. Közben feldaraboljuk a paprikákat (mindegy milyenre, lesz ideje átsülni).
  3. Amikor a hagyma lepirult, hozzáadjuk a paprikát és összekeverjük. Közben a húst forró serpenyőben körbepirítjuk, majd a hagymás-paprikás ágyra tesszük, és öntünk alá egy kevés vizet.
  4. Az edényt lefedjük, majd a sütőbe tesszük. (Én vision edényben készítettem, mert az a gázról mehet a sütőbe, és még teteje is van.)
  5. 170°C-on sütjük 3 órán át, amíg szinte szétomlik a hús.
  6. Amikor a hús kész, kivesszük, majd a szaftos paprikát botmixerrel egyneműsítjük. Ha túl hígnak tűnik, sűrű mártássá forraljuk. Rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 187
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhászné_V

Mióta szakács: 2014.02.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Fokhagymás hús paprikaszósszal, egészben sült sertéshús, sütőben sült sertéscomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

824
sertéscomb 1.5 kg
kacsazsír 2 ek
lila hagyma 3 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
fokhagyma 10 gerezd
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 dl