Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészben sült csirke Rékától

Egészben sült csirke Rékától
Egészben sült csirke Rékától
170 perc / előkészület: 10 perc sütés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb, ha jó ropogós a bőre a csirkének!

hozzávalók / 4 adag

Pác

Csirke

  • 1 kg csirke (egész csirke)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pácot. A fokhagymát és a hagymát lereszeljük, az erős paprikát összevágjuk, majd ezeket az olajjal és a fűszersóval összekeverjük.
  2. Az egész csirkét átmossuk. A mellcsontja mentén felvágjuk. Itt puhák a csontok, könnyen fel tudjuk vágni. A szétvágás után a hasával lefele tegyük a tepsibe. A bőrét átdörzsöljük sóval és borssal.
  3. A páccal alaposan bekenjük a csirkét, és 2-3 órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és lefedve rakjuk be a husit, amit még egy kicsit megöntözünk olajjal. Mellé szórhatunk pár szem burgonyát.
  5. 2 órát sütjük letakarva, néha-néha locsolgatva, majd 40 percet fedő nélkül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 326
elküldve: 3
receptkönyvben: 115
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sült csirke, sült csirke fűszeres pácban, fokhagymás paprikás csirke egészben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

656
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
hegyes erős paprika 2 g
napraforgó olaj 1.5 dl
csirke fűszersó 1 ek
csirke 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint