Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészben sült fűszeres karaj

Egészben sült fűszeres karaj
Egészben sült fűszeres karaj
110 perc / előkészület: 10 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszter után, hogy mégegyszer visszahozzuk az ünnepi pillanatokat, egy elegáns és könnyed kis vacsorát készítettem. Volt vörös rózsa is, és a vacsi után természetesen egy gyümölcsös ízű vörös kékfrankos hazai bor. Szóval romantikázásra kitűnő ez a vacsi! Amikor megszeli az ember a husit, finoman omlós és rózsaszín belülről, nincsen benne semmi zsír, és nem inas, nagyon finom és könnyű. Szerintem egy szűzpecsenyével is felér.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek sült burgonyát készítettem a sütőben egy másik tepsiben, és savanyú káposztával tálaltam. Lehet készíteni a hús kisült levével, egy kevés liszttel barnamártást hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Akkora edénybe tesszük a karajt, amiben a tej teljesen el tudja majd lepni.
  2. A fokhagymát átpréseljük a fokhagymanyomóval, rászórjuk a karajra, és leöntjük a tejjel. 24 órán át állni hagyjuk,  hűtőben.
  3. Kivesszük a húst a tejből, és leszűrjük a tejet.
  4. Egy másik tálban 3 ek olívaolajjal elkeverjük a fokhagymamaradékot, és az összes fűszert (ne sajnáljuk a fűszert bele). Ebbe megforgatjuk a karajt úgy, hogy mindenhol jól rátapadjon a fűszeres olaj, mint egy kéreg. Végül a szalonnaszeletekkel beborítjuk a tetejét.
  5. Tűzállóedényben alufóliával letakarva kb.1,5 órán át sütjük.
  6. Levéve a fóliát még egy 5-10 percig pirítjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 94 794
elküldve: 35
receptkönyvben: 572
elkészítve: 20/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egészben sült karaj, kérges karaj, fűszeres karaj

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trodai
trodai Sat, 2017-03-11 22:17

Szia!
Holnap készítem el a recepted,de első olvasatra soknak tűnik a 250 fok másfél óráig..

Dokikaa
Dokikaa Thu, 2015-12-24 14:51

Én tegnap pácoltam be a húst, most van a sütőben párommal megegyeztünk ez lesz az egyik karácsonyi menü :) Istenien néz ki! A végeredményről is írok majd.

b-n
b-n Tue, 2015-05-26 09:50

Vasárnapi ebédnek tökéletes volt! S. káposzta körettel telitalálat! Legközelebb tarjából is elkészíte.

zelma3
zelma / zelma3 Thu, 2012-01-19 20:50

jaj értem:)azt hittem még a receptben kap szerepet csak kimaradt:)a nagymamám a tepsis krumplit pl tejben sütötte mindig.Gondoltam itt is ilyesmi feladata lesz:)

Stella
Stella / Stella Thu, 2012-01-19 11:56

Szia Zelma3!
Nálunk a kutya kapta meg.Sajnos úgy ténylegesen nekem sem volt ötletem a felhasználásához ,mivel fokhagyma ízű tejet édes sütihez sem lehet keverni.Meginni hát, az pedig ízlés kérdése,de lehet ,hogy meg lehet inni.Én nem kóstoltam meg mivel a mi kis magyar vizslánk minden a főzésből leeső részt,a főtt zöldségtől kezdve mindent megeszik-belekevertem a kajájába.Neki ez fenséges kaja volt.

1856
sertés rövidkaraj 1.5 kg
tej 1 l
fokhagyma 6 gerezd
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
bacon 6 szelet