Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészben sült, fűszeres karfiol

Egészben sült, fűszeres karfiol
Egészben sült, fűszeres karfiol
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fűszerezésen nyugodtan variálhatunk, ez egy egyszerű alapverzió. Kísérletezzetek bátran!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg félig megpuhul, majd kivesszük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. A vajat elkeverjük a pirospaprikával, a reszelt fokhagymával, a római köménnyel, valamint sóval és borssal ízesítjük. A karfiolt megkenjük a fűszeres vajjal, és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, amíg meg nem pirul.
  3. Hummusszal és pitával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 858
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karfiol egyben sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
karfiol 1 közepes db
vaj 60 g
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hummusz 300 g
pita 4 db