Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészben sült tilápia fokhagymával töltve

Egészben sült tilápia fokhagymával töltve
Egészben sült tilápia fokhagymával töltve
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a tilápiát, eddig darabokban sütöttük, de most egészben akartam elkészíteni. Mutatós és nagyon finom is lett.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a tilápiát, beirdaljuk, besózzuk, borsozzuk kívül-belül.
  2. A fokhagymákat gerezdekre szedjük, de nem pucoljuk meg őket. Vizet forralunk, és beledobáljuk őket pár percre, míg egy picit meg nem puhulnak. Kiszedjük, lecsepegtetjük őket, és beletesszük a hal belsejébe. 
  3. A halat egy rácsos tepsire tesszük, alá papír, így nem tapad le. A papírra kis lyukakat szaggatunk, így a keletkező nedvesség le tud csöpögni alá. A halat beolajozzuk, majd forró sütőbe tesszük.
  4. Eközben a haricot vertseket lobogó, sós vízbe dobjuk, és 5 percig főzzük. Majd leszűrjük, és forró vajba megsütjük, és folyamatosan adunk hozzá húsleves levet, így párolódik. Mikor már puha belül és még ropog kicsit, akkor jó, mert nem esik szét.
  5. A halat az egyik oldalán félkészre sütjük, majd megfordítjuk (óvatosan, mert könnyen szétesik), és olajban elkevert paprikával beecseteljük. Mikor szép piros megfordítjuk, és a másik oldalát is beecseteljük paprikás olajjal, majd tovább sütjük.
  6. Ha mindkét fele megbarnult kész is a hal, kivesszük, a fokhagymákat mellé tálaljuk. (Akkor jó, ha a fokhagyma kinyomható szinte krémszerűen a héjából, és nem is erős fokhagymaízű ekkor már). Tálalhatjuk rizzsel vagy krumplipürével.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 733
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pritta

Mióta szakács: 2011.10.16.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült tilápia zöldbabbal, egészben sült tilápia, sült hal fokhagymásan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

459
tilápia 1 kg
fokhagyma 2 fej
zöldbab 250 g
alaplé 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek