Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészséges bagett

Egészséges bagett
Egészséges bagett
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kézenfekvő volt, hogy valamilyen franciás finomságot készítek ehhez a könyvhöz. Julie a banki szférát otthagyva egy pékségben kezd el dolgozni, így olvasás közben folyamatosan éreztem az elkészült finomságok illatát. Már csak azt kellett kitalálnom, hogy croissant, vagy bagett legyen-e mellé? Végül egy egészséges bagett mellett döntöttem, mely nem igényel túl nagy konyhai szakértelmet, így kezdők is megpróbálkozhatnak vele.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha tetszik a recept, vagy olvasnál a könyvről is, akkor látogass meg az oldalamon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, a vizet pedig testhőmérsékletűre melegítjük és elkeverjük az élesztővel.
  2. Hozzáadjuk az összes hozzávalót (a zúzott fokhagymát is), és jól összekeverjük, majd kézzel - vagy géppel - simára dagasztjuk az egészet. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától.
  3. Konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 órán keresztül meleg helyen kelni hagyjuk. Ezután egy lisztezett gyúródeszkán még egyszer jól átgyúrjuk, majd négy részre osztjuk.
  4. 30-35 cm-es rudakat formázunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket. A mini bagetteket éles késsel ferdén behasogatjuk, végül még 30 percig kelesztjük. (Ekkor már nem szükséges letakarni.)
  5. Míg pihennek a rudak, a sütőt 250 °C-ra előmelegítjük. A bagetteket vízzel megkenjük és egy kevés búzakorpával megszórjuk, majd 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
  6. + tipp: Finom szendvicseket készíthetsz belőle, de egy tartalmasabb leves mellé is adhatod. Egy pohár borral és egy markáns ízű sajttal vagy mártogatós krémmel isteni vacsora!
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 924
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

KönyvParfé

Mióta szakács: 2015.05.09.
29 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

bagett, francia kenyér, baguette

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

326
friss élesztő 2.5 dkg
víz 5 dl
olívaolaj 1 ek
1 ek
búzakorpa 10 dkg
búzacsíra 10 dkg
finomliszt 25 dkg
zabliszt 25 dkg
fokhagyma 3 gerezd