Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészséges házi tortilla chips 2.

Egészséges házi tortilla chips 2.
Egészséges házi tortilla chips 2.
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egészséges életmóddal foglalkozó magazinban leltem erre a receptre.
Az otthoni chips-készítés olcsóbban jön ki, mintha készen vennénk. Ráadásul sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti, ezért családom kívánságára még sokszor el lesz készítve.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mivel picit keményebb az állaga, érdemes hozzá valamilyen szószt készíteni.
Mi ezzel szeretjük a legjobban:

  1. Olívaolajon pirítsatok meg egy kis fokhagymát (ne hagyjuk rajta túl sokáig!), adjatok hozzá hámozott paradicsomot vagy paradicsomsűrítményt.
  2. Ízesítsétek pici sóval, cukorral/édesítőszerrel és kedvenc fűszereitekkel. Mi sose hagyjuk ki belőle az oregánót!

A chips-et amúgy nemcsak natúr sósan lehet elkészíteni. Bátran tehetünk bele különféle fűszereket, pl. fűszerpaprikát. Sajttal is el tudom képzelni. Jó ropogtatást!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egyszerűen dolgozzuk össze a száraz hozzávalókat a vízzel.
  2. Nyújtsuk ki a lehető legvékonyabbra, majd vágjunk ki belőle háromszögeket.
  3. Helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Az olívaolajat spricceljük a chips-ekre.
  4. Süssük őket meg. Nem árt néha-néha belesni, nehogy megégjen.
  5. Miután kihűlt, már fogyasztható is.

  • sütési hőfok: 250°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 865
elküldve: 10
receptkönyvben: 1 261
elkészítve: 31/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárgatulipán

Mióta szakács: 2011.05.08.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: mexikói

egyéb elnevezések

házi chips, tortilla chips paradicsomos mártogatóssal

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PC-Szaki.hu
PC-Szaki.hu Mon, 2015-06-08 11:28

Üdvözletem.
Lányom imádjam meg fogom neki csinálni. De egy kérdés, ha valaki guténérzékeny, vagy gléuténra alergiás, finomliszt kilőve, zabpehelyliszttel helyettesítghető lenne?
Köszönöm.

solleggiato
solleggiato Mon, 2013-05-27 21:05

Már harmadszor csinálom, nálunk bejött :) igen kemény roppanós, de ez a lényege ettől chips és nem tortilla :)
teljesen jó a recept, köszönjük!

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sun, 2013-04-21 15:40

Mindent úgy csináltam ahogy le van írva, de elég sok kemény lett :( Pedig az első sütés után 12-13 percig sütöttem csak, de így meg inkább túl puha lett. Semmiképp nem chips-jellegű. A 15 percesek pedig kőkemények. Sajnálom mert jó lett volna, ha...

Gimilla
Anzsy Világa / Gimilla Sun, 2013-02-03 21:17

Ezt mindenképp ki kell próbálni. Én most hétvégén meg is tettem. Csináltam hozzá egy kis tejfölös-hagymás mártogatóst és nagyon jó kis csemege lett belőle! Köszönöm a receptet!! :D

Corra
Corra Wed, 2012-08-22 18:25

Nagyon jó a recept, ki fogom próbálni.

A puliszkáról: darából készíteni könnyebb és gyorsabb, de én is úgy tudom, hogy eredetileg lisztből készült. Azt jóval tovább kell főzni, hogy ne maradjon nyers íze a lisztnek, és komoly izommunka egy idő után keverni. De a kész puliszka állaga is más így, ki ezt, ki azt szereti jobban.

rolvisa
Olgis / rolvisa Wed, 2012-01-11 15:47

A kukoríca liszt nagyon egészséges.
Puliszkát főzök bellőle.
Köretnek( keményebre főzöm) ,kapros puliszkagolyókat készítek belőle.
A rántott húsihoz felel -fele használom.
A halat paprikás kukorica lisztbe forgatva sütöm, nagyon izletes.

_krisztina_
Fatér Krisztina / _krisztina_ Wed, 2012-08-15 00:15

A kukoricaliszt nem ugyanaz mint a kukoricadara. Puliszkának a darát használjuk, ami hasonló állagú mint a búzadara. (sőt, szokás kevés búzadarát keverni a kukoricadarához, hogy finomítsa az ízét).
Kapros puliszkagolyót még soha nem ettem. Azt hogyan csinálod? Nálunk a puliszkát vagy tejjel/tejeskávéval eszik (mélytányérba a forró puliszkára jön a hideg tej), vagy juhtúróval, tejföllel, rántottával és pirított szalonnakockával. Isteni:)

rolvisa
Olgis / rolvisa Thu, 2012-08-16 21:47

krisztina
Sajnos nem tudok veled egyet érteni. Felénk, az igazi puliszka, igenis kukorica lisztből készül.
Csak már átformálták a recepteket. Én is szoktam darával vegyesen készíteni.
Igen tejjel, savanyú káposztával, túróva+sült szalonna, paprikás hagymás zsírral(liba) ettük gyerek koromba.
Én még azt is szoktam, hogy a tepsibe vékonyan kenek belőle és a sütőbe felpirítom.
A kapros puliszka golyó így készül.
Kukorica lisztből sürübb állagú puliszkát "török"(főzök)
Mikor kissé kihül és megszilárdul fagylaltos kanállal golyókat formázok belőle. Két kanállal is lehet formázni.
Az apróra vágott kapor levelet olajban(zsírban) kicsit megfuttatom, és ebben átforgatom a golyókat.
Remélem izleni fog.Üdv,Olgis.
Remek köret, pörkölt, vagy sült hús mellé is.

egifeny
egifeny / egifeny Thu, 2011-06-09 21:26

en bioboltban vettem kukoricalisztet, es ketszerannyiba kerult mint egy olcsobb fajta buzaliszt :D
ti fuszereztetek vmivel?

simonani
simonani / simonani Sun, 2011-05-29 23:03

Ja, még annyit....
Én egyre gyakrabban alkalmazom a kukilisztet - fele-fele - arányban, mert, sokkal egészségesebb, mint a tiszta liszt!

simonani
simonani / simonani Sun, 2011-05-29 23:00

Elnézést Mindenkitől!
De ez NEM lebbencstészta!!!!!
Chips az a nassolni való borkorcsolya - ropogtatni való!
Szerintem a lebbencset senki nem süti meg a sütőben!
Köszi az ötletet, mentve, rá kerül a sor - AZ BIZTOS !

383
kukoricaliszt 100 g
finomliszt 100 g
0 ízlés szerint
víz 1 dl
olívaolaj 1 teáskanál